Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 09:31

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας – Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην γίνει ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους δράστες

Εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης.Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και ιστοσελίδα.

Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, ότι θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.

Άμεσα στην περιοχή έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από έρευνες εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί με τους άνδρες των ΤΕΕΜ να επιχειρούν, κατά πληροφορίες, να απενεργοποιήσουν πλήρως τον μηχανισμό χωρίς να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να συγκεντρώσουν στοιχεία (DNA, αποτυπώματα κ.α.) που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες διατηρώντας άθικτο τον μηχανισμό.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ο μηχανισμός δεν εξερράγη πιθανότατα από κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία με την αστυνομία να ερευνά πλέον ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή.

Ο κ. Ντογιάκος μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε ότι «είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό». Όπως είπε «ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

Σημειώνεται ότι η τελευταία βομβιστική ενέργεια ήταν η βόμβα που εξερράγη στο Εφετείο, στην οδό Λουκάρςεως, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών ενώ στις 12 Δεκεμβρίου 2016 είχε μπει βόμβα στο υπουργείο Εργασιάς, η οποία, όμως, δεν είχε εκραγεί.

Πηγή:protothema.gr