ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011 15:06
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣΑν και τα μεγάλα προβλήματα στους εθνικούς δρόμους, έχουν αποκατασταθεί, η συνεχιζόμενη και έντονη χιονόπτωση διατηρεί δύσκολη και επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από την Τρίπολη έως την Αθήνα, διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Επίσης, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ανατροπή μίας νταλίκας στο 18ο χιλιόμετρο Τρίπολης – Σπάρτης που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για αρκετές ώρες. Η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστός είναι ο δρόμος από Κανδήλα προς Νεμέα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στο δρόμο προς το μεγαλύτερο τμήμα της ορεινής Γορτυνίας, Χρυσοβίτσι, καθώς και προς Καστρί – Aγιο Πέτρο Κυνουρίας. Τα ίδια ισχύουν για την εθνική οδό Σπάρτης – Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης – Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της «111» και στη θέση «Καλογερικό» στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης. Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Καστρί, Αγιο Πέτρο, Σκιρίτιδα, Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους.

Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.