«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Ψινάκης την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του (vid)

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014 04:27

«Θέλω να με φωνάζετε Ηλία, όχι δήμαρχο…Είμαι μάνατζερ, το δήμαρχος δεν είναι κοπλιμέντο», είπε ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα – Η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα 

Να είναι καθαροί, λουσμένοι και να μην βρωμάνε κάλεσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Μαραθώνα ο νέος δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Επίσης τους κάλεσε να είναι ευγενικοί με τον κόσμο και εργατικοί. «Θα με φάτε στη μάπα για 5 χρόνια και θα σας φάω κι εγώ τόσα» είπε επίσης μεταξύ άλλων και ζήτησε από τους εργαζόμενους να τον λένε «Ηλία» και όχι «δήμαρχο».
 
Δεν πρόκειται να απαρνηθεί το γνωστό του στυλ ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Με τον μοναδικό του τρόπο ανέλυσε το «τρίπτυχο της επιτυχίας» στους εργαζόμενους του Δήμου και οι ατάκες του, όπως ήταν φυσικό, έκαναν το γύρο των media. Ακολουθούν κάποιες από αυτές :
 
– Για πέντε χρόνια και εσείς θα με θα με φάτε στη μάπα και εγώ θα σας φάω στη μάπα. Και εσείς θα προτιμούσατε να έχετε έναν δήμαρχο που να το ξύνει και να το ξύνετε και εσείς, και εγώ θα προτιμούσα να το ξύνω. Όλοι εάν θα μπορούσαμε να το ξύνουμε, θα το προτιμούσαμε.
 
– Δεν έχω τίποτα με κανέναν ό,τι και να ψήφισε, ό,τι και να είναι. Με εργαζόμενους δεν έχω ποτέ αντιπαλότητα.
 
– Πρέπει να είμαστε ευγενικοί. Και ο μουρλός να έρθει, και μια παρανοϊκή που λέει πίπες πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε κανονικά και με σεβασμό. Και όχι «άι φύγε από ‘δω», τηλέφωνο, τσίχλα, κλπ.. Σας ακούγεται λίγο υπερβολικό και λίγο μαλακία αλλά ξέρετε πόσο σημαντικό είναι;
 
– Γίνεται μια κλοπή στις υπηρεσίες του δήμου. Ο καθένας κλέβει ό,τι νερό θέλει, σβήνει για προεκλογικούς ή ψηφοθηρικούς λόγους ό,τι οφειλές θέλει και μετά χρωστά ο δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Ένα μπουρδέλο με λίγα λόγια. Μάλλον όχι, τα μπουρδέλα έχουν τάξη. Ακατάστατο μπουρδέλο.
 
– Δεν μπορεί να δουλεύουν δύο και πέντε να είναι στο καφενείο και οι άλλοι επτά στον «Γρηγόρη Μικρογεύματα»
 
– Δεν είμαι κάνα παιδάκι, αυγό ημέρας, να μην ξέρω τι μου γίνεται και να μάθω την 1η Σεπτέμβρη. Εγώ γουστάρω που είμαι εδώ, έχω τρέλα. Κρίνομαι στα γεράματα από όλη την Ελλάδα , επειδή γουστάρω. Στα γεράματα, ξέρετε, τρως φλασιές.
 
– Όλο το καλοκαίρι έτρεχα τα σ/κ σαν τον τρελό και έβρισκα επώνυμους από όλο τον πλανήτη που ήταν στα νησιά και είναι όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν.
 
– Όσοι έχουν επαφή με κόσμο εννοείται πως πρέπει να είναι λουσμένοι, πλυμμένοι, να μην βρωμάνε. Από μόνοι τους να έχουν μια ομοιογένεια. Ώστε όταν έρχεται ο πολίτης να εξυπηρετηθεί να μην είμαστε σαν το τσίρκο Medrano. Βάζει η καθεμία ό,τι κουλό της γουστάρει.
 
– Θα με φωνάζετε Ηλία. Μη λέτε δήμαρχο, απαγορεύεται, Εγώ είμαι μάνατζερ, Το «δήμαρχε» σε αυτές τις καταστάσεις δεν είναι κοπλιμέντο.
 
Την ίδια στιγμή, ευθεία επίθεση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο νέο δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη  για τις τελευταίες του εξαγγελίες. «Όπως λέει και ο δήμαρχός μας, του Μαραθώνα, θα μας φέρει τους ευυπόληπτους πλούσιους εκεί που δεν έχουμε ούτε αποχέτευση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας από το βήμα της βουλής με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η Αλέκα Παπαρήγα διατηρεί εξοχικό στη Νέα Μάκρη.

Πηγή: aftodioikisi.gr