Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας ζητά η παράταξη Γιαννόπουλου

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 09:56

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα τον Προγραμματισμό δράσεων του Δήμου Γορτυνίας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιάννη Γιαννόπουλου “Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών”.

Αναλυτικά αναφέρει:Φέτος και μάλιστα τις μέρες αυτές, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, ένα ανεπανάληπτο ιστορικό γεγονός, με αφορμή το οποίο ήδη προγραμματίζονται ποικίλες εορταστικές, ιστορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η φετινή επέτειος είναι παράλληλα ευκαιρία για να προσδιορίσουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και με βάση αυτό να πορευτούμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Το ’21 αποτελεί ανεξάντλητη πηγή άντλησης διδαγμάτων και παραδειγμάτων, όπως χαρακτηριστικά το διατύπωσε ο Κωστής Παλαμάς την 1η Νοεμβρίου 1940: «Αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα». Όπου το αδούλωτο πνεύμα των Ελλήνων οδήγησε στο έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης.

Στην Αρκαδία, με ορμητήριο την Γορτυνία, προετοιμάστηκε και υποστηρίχθηκε ο αγώνας, με το Κρυφό Σχολειό, την Δημητσανίτικη μπαρούτη και τα κλέφτικα λημέρια, αλλά διαδραματίστηκαν και τα πιο σημαντικά γεγονότα, με την κήρυξη της επανάστασης στο Αλώνι του Καλλιντέρη, την μάχη της Καρύταινας, την Πελοποννησιακή Γερουσία και τόσα άλλα μέχρι την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και ενώ προετοιμάζονται σε κεντρικό επίπεδο εκδηλώσεις και δράσεις για την ιστορική επέτειο σε διάφορα σημεία της χώρας, ο Δήμος Γορτυνίας «λάμπει δια της απουσίας του».

Οι υπογράφοντες έχουμε επανειλημμένα υποβάλει ερωτήσεις προς την δημοτική αρχή, αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από τον Δήμο ή αν έχουν προγραμματιστεί κάποιες δράσεις ανάδειξης των ιστορικών τοπωνύμιων της περιοχής, του ρόλου που έπαιξε στην επανάσταση και πώς αυτή η πλούσια παρακαταθήκη μπορεί να αξιοποιηθεί για το μέλλον του τόπου και των κατοίκων της. Δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 «Κλεισθένης» καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον Προγραμματισμό δράσεων του Δήμου Γορτυνίας, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Γιάννης Γιαννόπουλος
Γιώργος Δημόπουλος
Κώστας Κανελλόπουλος
Παναγιώτης Μέγας
Δημήτρης Μουρούτης
Καλλίμαχος Πυρπυρής
Δημήτρης Στρίκος
Γιάννης Τσιόγκας
Γιάννης Τσιούλος
Μιλτιάδης Λύτρας
Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος
Γιώργος Παπαηλιού
Νίκος Καλογερόπουλος
Γιάννης Φράγκος
Πέτρος Ζούνης
Άγγελος Πετρόπουλος