Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η Αντιπολίτευση του Δήμου Γορτυνίας

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021 10:15

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας υπέβαλαν σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Όπως αναλυτικά αναφέρουν: Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά ο οδικός άξονας Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία παραμένει στα «αζήτητα» και οι τελευταίες δηλώσεις από υπουργικά χείλη δείχνουν ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για αυτό το ζωτικής σημασίας έργο. Την ίδια ώρα ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Λίμνη του Λάδωνα, έργα που προετοιμάστηκαν με πρωτοβουλίες  του Δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θεωρούμε ότι πρέπει ο Δήμος Γορτυνίας να διεκδικήσει δυναμικά την χρηματοδότηση και του κεντρικού οδικού άξονα, αλλά και των υπόλοιπων οδικών αξόνων που θα στηρίξουν την σύνδεση της περιοχής με τις γειτονικές περιοχές και θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην Λίμνη του Λάδωνα.

Ενώ η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εκπνέει στο τέλος του μήνα και ενώ η ενότητα Διαχείρισης Απορριμμάτων έχει εξαιρεθεί από το πλαφόν, δέν υπάρχει καμία προετοιμασία για το φλέγον αυτό ζήτημα, παρά μόνο υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν. Το πρόβλημα επιτείνεται από την κατάργηση της αποκομιδής των μπλε κάδων και την ανοργάνωτη μεταφόρτωση των απορριμμάτων. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο όταν επιτραπεί η κινητικότητα και μαζευτεί κόσμος στα χωριά μας, οπότε απαιτείται συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 «Κλεισθένης» καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέματα:

  1. Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για τον άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία και τους οδικούς άξονες πρόσβασης στην Λίμνη του Λάδωνα.
  2. Προγραμματισμός του Δήμου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και την ενίσχυση της Ανακύκλωσης με διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης.

Γιάννης Γιαννόπουλος

Γιώργος Δημόπουλος

Κώστας Κανελλόπουλος

Παναγιώτης Μέγας

Δημήτρης Μουρούτης

Καλλίμαχος Πυρπυρής

Δημήτρης Στρίκος

Γιάννης Τσιόγκας

Γιάννης Τσιούλος

Μιλτιάδης Λύτρας

Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος

Γιώργος Παπαηλιού

Νίκος Καλογερόπουλος

Γιάννης Φράγκος

Πέτρος Ζούνης

Άγγελος Πετρόπουλος