Έκθεση πολυτελών σκαφών στο Ναύπλιο – Εγκαίνια

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 16:28
Από το Ναύπλιο ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός της χώρας, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εγκαινιάζοντας το βράδυ του Σαββάτου την 1η διεθνή έκθεση Mediterranean Yacht Show , παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανού, του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλη Σκουλικίδη και πλήθος κόσμου που έσπευσε να θαυμάσει από κοντά τα πλωτά παλάτια που έχουν ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Ναυπλίου.

 
Στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι, «απέναντι στη μιζέρια της κρίσης, η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες λογικές και στόχους, με τους οποίους φιλοδοξεί να την ξεπεράσουμε κι ένας απ’ τους βασικούς στόχους, είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 16.000 σκάφη αναψυχής. Αν είχαμε πιάσει το μέσο όρο των Ευρωπαϊκών χωρών, που ασχολούνται με το yachting, θα είχαμε 86.000 σκάφη αναψυχής. Αυτό θα σήμαινε περίπου 90.000 θέσεις εργασίας άμεσες, θα σήμαινε πολλές μαρίνες γεμάτες, οι οποίες θα δίνανε ανάπτυξη σε πολλές περιοχές της χώρας, που θα σήμαινε περίπου άλλες 400.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα επωφελούνταν απ’ αυτό, σ’ όλους τους κλάδους, από τη ναυπηγοεπισκευή ως τις τουριστικές υπηρεσίες κι από τις μεταφορές ως τις τροφοδοσίες.
 
Προσπαθήσαμε και αυτή η Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, με πλειοψηφία περισσοτέρων κομμάτων απ’ αυτή που τη στηρίζουν, ψήφισε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που απελευθερώνει τις δυνάμεις του yachting. Δίνει δυνατότητες στην ελληνική σημαία να ανταγωνιστεί επάξια όλες τις άλλες ευρωπαϊκές, και σήμερα δεν θα ήτανε κάποια έκφραση αν λέγαμε ότι η Ελλάδα έχει το πιο ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο στο θαλάσσιο τουρισμό προσπαθώντας να σπάσουμε αυτό που χρόνια καλλιεργήθηκε.  Ότι οι σκαφάτοι θα πρέπει να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του τουρισμού μας. Σήμερα εμείς θέλουμε να φιλοξενήσουμε περισσότερα σκάφη, να τα κάνουμε να κινούνται περισσότερο, να φιλοξενούμε πολλούς υψηλού επιπέδου τουρίστες στη χώρα μας. Και να αναπτύξουμε όλη την ελληνική περιφέρεια. Γι αυτό και σήμερα όπως αναφέρθηκε και πριν, η Πελοπόννησος αποκτά ένα δίκτυο από μαρίνες, ένα δίκτυο από λιμάνια για να φιλοξενήσει περισσότερα σκάφη αναψυχής, περισσότερα κρουαζιερόπλοια.
 
Φίλες και φίλοι, νομίζω ότι  η σημερινή εικόνα του Ναυπλίου, είναι μία εικόνα που μας γεμίζει αισιοδοξία, μας γεμίζει ζωντάνια, χαίρομαι που η τοπική κοινωνία την έχει αγκαλιάσει τόσο ζεστά, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Greek Yachting Association για την πρωτοβουλία του, θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, που αγκάλιασε τόσο ζεστά αυτή την πρωτοβουλία, θέλω να ευχαριστήσω το λιμενάρχη, ο οποίος άοκνα δουλεύει για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών  της πόλης και για τη φιλοξενία τέτοιων γεγονότων και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ναυπλιώτες, γιατί με ζεστασιά δέχτηκαν αυτή την έκθεση. Εύχομαι με την ίδια ζεστασιά που σήμερα την υποδέχτηκαν και του χρόνου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να έρθουν πολύ περισσότερα σκάφη, πολλοί περισσότεροι ξένοι επισκέπτες και να λέμε ότι από το Ναύπλιο ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός της χώρας μας». 
 
Η λαμπερή βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία κλασική μουσικής στο Παλαμήδι.
Πρόκειται για μια έκθεση πολυτελών σκαφών, στην οποία θα παρουσιάζονται περισσότερες από 60 θαλαμηγοί μέχρι 60 μέτρων και με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 12 επιβατών. Αρκετές από αυτές έχουν νοικιαστεί στο παρελθόν από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι πριγκίπισσες και επιχειρηματίες που πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Είναι μια έκθεση που απευθύνεται κυρίως σε ξένους επαγγελματίες, ενώ το παρόν δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που ασχολούνται με την ενοικίαση τέτοιων θαλαμηγών.
Η έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 7 Μαΐου απευθύνεται σε πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι θα έρθουν με σκοπό να γνωρίσουν τα πληρώματα από κοντά και να κλείσουν συμφωνίες ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από τουρίστες με ακριβά γούστα και μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
 
Πηγή Φώτο: Β. Μπουγιώτης 
Πηγή Video: argolikeseidhseis.grskafi.jpg