Εκτίμηση ζημιών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών…

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012 20:13

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, σχετικά με την άμεση εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική οικονομία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Αρκαδία.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στις υποδομές και την οικονομία του νομού Αρκαδίας. Οι αγρότες υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τόσο στις καλλιέργειές τους όσο και απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, με τα οποία εξασφαλίζουν το ετήσιο εισόδημά τους. Κορυφώνεται η αγωνία και η αβεβαιότητά τους για το μέλλον λόγω και της οικονομικής κρίσης, η οποία ταλανίζει τη χώρα.

Είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την αποτύπωση των ζημιών και τον προσδιορισμό των αποζημιώσεων αγροτών και καταστροφών των πληγεισών  περιοχών του νομού Αρκαδίας. Ειδικότερα στις περιοχές πρώην δήμων Μαντινείας, Κορυθίου, Τεγέας, Τριπόλεως και τώρα Δήμου Τριπόλεως, πρέπει να αποσταλούν αμέσως εκτιμητές.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται

Ο Αξιότιμος κ. Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις σας να μεταβούν επειγόντως εκτιμητές του ΕΛΓΑ στο νομό Αρκαδίας;

2. Πότε θα εξοφληθούν οι αγρότες;

3. Επειδή υπάρχει το δυσάρεστο προηγούμενο να μην έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του περασμένου καλοκαιριού 2011, στην παραγωγή κερασιού, ντομάτας και βύσσινου, οι αγρότες δυσπιστούν και αναμένεται να προβούν σε κινητοποιήσεις».