Εκτός κορωνοενίσχυσης το μοσχοφίλερο και η πατάτα Αρκαδίας (vid)

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 20:59

Τσιοτίνας: “Η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει πολλά για τους αγρότες. Απαιτούνται αλλαγές στον αγροτικό τομέα και πολιτικές που θα έχουν διάρκεια. Έχουμε γίνει νομικοί χαμαιλέοντες να αλλάζουμε κάθε 6 μήνες καταστατικό”.

Εκτός κορωνοενίσχυσης είναι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας “Η Ένωση” Θανάση Τσιοτίνα, δύο από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Αρκαδίας, το μοσχοφίλερο και η καλοκαιρινή πατάτα.Ο Σύλλογος έχει κάνει κινήσεις, στέλνοντας έγγραφα στους αρμόδιους, ώστε να δοθούν ενισχύσεις και αναμένουν το αποτέλεσμα, αφού, όπως σημειώνει ο κ.Τσιοτίνας οι αγρότες έχουν επιβαρυνθεί από πολλά έξοδα, χωρίς αντίστοιχα έσοδα, λόγω του κορωνοϊού που έφερε τέλμα στις εξαγωγές καθώς και στη διάθεση των προϊόντων σε τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Τσιοτίνας στις δηλώσεις του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 μίλησε και γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει πολλά για τον αγροτικό τομέα και ως παράδειγμα ανέφερε πως πριν λίγες μέρες πήραν τα χρήματα από το Κράτος ως ενίσχυση για όσους πηγαίνουν σε λαϊκές αγορές.

Τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει κοινή πολιτική για τον αγρότη και όπως είπε χαρακτηριστικά ανέφερε “πολιτική 20ετίας”, αφού κάθε έξι μήνες ως συνεταιρισμός αλλάζουν καταστατικό και έχουν γίνει “νομικοί χαμαιλέοντες”.

Ο κ.Τσιοτίνας επεσήμανε πως οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται να ψωνίσουν στις λαϊκές αγορές, αφού τηρούνται όλα τα μέτρα και υπάρχουν φρέσκα και υγιεινά προϊόντα.

Δείτε αναλυτικά την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Τσιοτίνα στο βίντεο.