«Έλαμψαν» οι τριπολίτες σκακιστές στο 9ο Blitz Σπάρτης

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 11:00

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη, στο χώρο του μουσείου Ελιάς και λαδιού, το 9ο Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (Blitz).

Συνολικά συμμετείχαν 50 σκακιστές από τις πόλεις της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.



Από την Τρίπολη συμμετείχαν 4 αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του Σκακιστικού Συλλόγου Τρίπολης και η εμφάνισή τους ήταν μάλλον ικανοποιητική αφού ο Μπουρνάκας Αλ. κατέλαβε την 2η θέση της Γενικής Βαθμολογίας (7/9) ενώ ο Κουτουζώφ Γιάννης την 8η με 6 στα 9. Μάλιστα στις τελευταίες αγωνιστικές, οι αθλητές από την Τρίπολη είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας σπάζοντας την κυριαρχία των Σπαρτιατών.

Καλή ήταν και η εμφάνιση του “Γερόλυκου” Τάκη Δημητρακόπουλου καθώς και του νεαρού Μπουρνάκα Ιάσονα που ξεκίνησε πολύ δυνατά πετυχαίνοντας 2 1/2 στα 4 και 3 1/2 πόντους στους 6 πρώτους αγώνες.

Στο προσεχές διάστημα θα διοργανωθεί το εσωτερικό πρωτάθλημα του Συλλόγου μας, όπου θα έχουν ευκαιρία να αγωνιστούν οι μικροί αθλητές της ομάδας μας. Το τουρνουά θα είναι ανοιχτό και θα μπορεί να λάβει μέρος όποιος επιθυμεί από την Τρίπολη ανεξαρτήτου ηλικίας.