Ελεύθερο ασύρματο internet σε δημόσιους χώρους στο Δ.Γορτυνίας

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 16:52

Ευρυζωνικά δίκτυα αναπτύχθηκαν στο Δήμο Γορτυνίας με αποτέλεσμα δημόσιοι χώροι να διαθέτουν πλέον ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ για τους πολίτες. Οι περιοχές που οι πολίτες και οι επισκέπτες θα έχουν ελεύθερο ίντερνετ είναι στη Βυτίνα, στα Λαγκάδια και στη Δημητσάνα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου ΓορτυνίαςΧάρη στην «Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων» στο Δήμο Γορτυνίας, οι δημότες θα μπορούν να απολαμβάνουν στο εξής ελεύθερο ασύρματο internet σε δημόσιους χώρους. Η εγκατάσταση των σημείων πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους υλοποιήθηκε από τον όμιλο Euroaxes, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Η μελέτη και εγκατάσταση των ασύρματων σημείων πρόσβασης στο Δήμο Γορτυνίας έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ι.Π.ΤΗΛ.), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Δωρεάν σημεία πρόσβασης Wi-Fi στο Δήμο Γορτυνίας εντοπίζονται ήδη σε:

  • Βυτίνα: κεντρική πλατεία και παρακείμενοι δρόμοι
  • Λαγκάδια: κεντρική πλατεία
  • Δημητσάνα: κεντρική πλατεία, περιοχή Δημαρχείου, Δημοτικού Σχολείου και Βιβλιοθήκης, περιοχή Αγίου Χαραλάμπους

Με το έργο παρέχεται η δυνατότητα στους δημότες  για ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση στο internet σε δημόσιους χώρους, εισάγοντας  το Δήμο Γορτυνίας σε μια νέα, ψηφιακή εποχή και δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, παρέχοντας παράλληλα στους επισκέπτες καινοτόμες παροχές.

Το έργο πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Δημάρχου Γορτυνίας, Ευσταθίου Κούλη, και τη φροντίδα του δημοτικού υπαλλήλου, Δημήτρη Κουτσιάδη.