Ελένη Καρούντζου στη ΔΡΤ 91,5: “Ραντεβού την Τετάρτη για την ποδηλατάδα στους δρόμους του κρασιού” (ήχος)

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 10:55

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης 91,5 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (02/06) η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα.Ελένη Καρούντζου.

Η Αντιδήμαρχος μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και την ποδηλατική δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης την Τετάρτη 3 Ιουνίου.  Συγκεκριμένα ο Δήμος θα οργανώσει μια ποδηλατάδα προς τους αμπελώνες του Κορυθίου με εκκίνηση από την πλατεία Άρεως στις 16:30.Θα συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες με τα ποδήλατά τους, καθώς και η ΑΕΚ Τρίπολης, ο Ποδηλατικός όμιλος Τρίπολης, ο ΕΟΣ Τρίπολης και η ΚοιΣΕΠ “Πράσινες διαδρομές”.Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Άρεως και μέσω των οδών Σεραγίου, Ερυμάνθου, Πελάγους και Ισμήνης θα κατευθυνθούν προς το χωριό Πέλαγος. Από το Πέλαγος, θα ακολουθήσουν το δρόμο προς Παρόρι και μετά δεξιά προς Ζευγολατιό. Στην πλατεία του Ζευγολατιού θα υπάρξει στάση για ανασυγκρότηση και ο Δήμος Τρίπολης θα προσφέρει κέρασμα στους ποδηλάτες. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Βασίλειο και από εκεί δεξιά προς το Πέλαγος και στη συνέχεια μέσω της αρχικής διαδρομής, θα καταλήξουν στην Πλατεία Άρεως.

Στην ποδηλατάδα θα μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες από ηλικίας 12 ετών και άνω, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αξιόπιστα και συντηρημένα ποδήλατα.

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από την Πλατεία Άρεως την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:30. Η συνολική διάρκεια της δράσης, μαζί με την στάση στο Ζευγολατιό και τις ενδιάμεσες στάσεις ανασυγκρότησης, υπολογίζεται στις 3 ώρες.Ο Δήμος Τρίπολης, θα κληρώσει δωρεάν τρία ποδήλατα για τους δημότες, μέσα από διαγωνισμό που θα εξελιχθεί, μέσω των social media (facebook) του Δήμου Τρίπολης.

“Στόχος μας είναι μεταξύ άλλων να αναδείξουμε ένα απλό, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης”, δήλωσε η κα.Καρούντζου, ενώ κάλεσε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή την ποδηλατάδα.

Επιπλέον η κα.Καρούντζου αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται για το πολιτιστικό καλοκαίρι, που φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι λίγο διαφορετικό.”Έχουμε λάβει αρκετές προτάσεις και τις προετοιμάζουμε. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα”, δήλωσε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: