Ελένη Καρούντζου: Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Τρίπολη (video)

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 15:27
drt915

Συνέντευξη Τύπου της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Τρίπολης, Ελένης Καρούντζου το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιουνίου 2021.

Στο τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο: “Ο Κήπος του Ποιητή, Οδός Καρυωτάκη” αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της η κα. Καρούντζου.Τετραήμερο εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει ο Δήμος Τρίπολης με τίτλο “Ο Κήπος του Ποιητή, Οδός Καρυωτάκη”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων …

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

7.00 μ.μ. εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής από την ομάδα «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» – Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Χαιρετισμός Δημάρχου

Ομιλία από τον εικαστικό-γλύπτη Νίκο Φλώρο

Απαγγελία ποιημάτων του Κώστα Καρυωτάκη από την Κωνσταντίνα Τσίρου με συνοδεία Τρομπέτας από τον Κυριάκο Παπακωνσταντίνου

 

Σάββατο 19 Ιουνίου Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο

9.00 μμ Προβολή Ντοκυμαντέρ  του Φ. Παπούλια σε συνεργασία με το Arcadian Screening

10.00 μ.μ. Θεατρικό αναλόγιο

Η ιστορία ενός ονειροπόλου, Κατερίνα Γιαννίκη μουσική συνοδεία Χρήστος Χλης

 

Κυριακή 20 Ιουνίου – Πνευματικό Κέντρο

9.00 μ.μ. Θεατρικό δρώμενο « Ο Κώστας Καρυωτάκης λύνει τη σιωπή του ….» μια θεατρική προσέγγιση σε σύλληψη και  σκηνοθεσία του Χρήστου Μαραθιά με τον ίδιο στο ρόλο του ποιητή.

 

Δευτέρα 21 Ιουνίου ημέρα μουσικής

7.00 μ.μ. Η φιλαρμονική του Δήμου μας θα γεμίσει με τις μελωδίες της τη πόλη μας.!!!

 

Στη συνέχεια η κα. Καρούντζου αναφέρθηκα στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας από τα My market, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, “Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη”, και ταξιδεύει σε 19 πόλεις της Ελλάδας.

Τέλος αναφορά έγινε και στην αποκατάσταση της προτομής του Κώστα Καρυωτάκη

Η προτομή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη που επί χρόνια βρισκόταν στην πατρική οικία του ποιητή, όπου στεγάζεται σήμερα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποκαταστάθηκε, μετά από πολλά χρόνια, και θα τοποθετηθεί, σε σημείο που θ’ αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.