Ελλάδα | Κινδύνεψαν από ασφυξία μετανάστες σε φορτηγό-ψυγείο (vid)

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 18:56

Παραλίγο νέο Έσσεξ στην Ξάνθη –Οι 41 άνθρωποι ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα…

Νέα τραγωδία τύπου Εσσεξ αποφεύχθη το πρωί της Δευτέρας στην Ξάνθη, όταν εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο που κινούνταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες.Ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 80 στον αριθμό μετανάστες, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, τελικά πρόκειται για 41 άτομα.

Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί.

Στοιβαγμένοι στο φορτηγό

Οι 41 άνθρωποι ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές που επικαλείται το ΑΠΕ, οι συνθήκες μεταφοράς των ανδρών ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς στο χώρο του φορτηγού αυτοκινήτου δεν υπήρχε επαρκής αερισμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας), και πιθανόν οι άνθρωποι να μην άντεχαν το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν ο τελικός σταθμός προορισμού τους.

Να σημειωθεί ότι οι 41 άνθρωποι ήταν όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο 20 – 30 ετών.

Πηγή: in.gr