“Ελληνική Λύση”| Επικίνδυνος ο δρόμος Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Αγία Ελένη

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 12:09

Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή από την “Ελληνική Λύση” του Κυρ.Βελόπουλου σχετικά με το θέμα «Επικίνδυνος ο δρόμος “Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Αγία Ελένη”».

 ΕρώτησηΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:          «Επικίνδυνος ο δρόμος “Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Αγία Ελένη”»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Αρκαδίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ο περιφερειακός δρόμος «Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Αγία Ελένη», στα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας με την Ηλεία, είναι επικίνδυνος για την κυκλοφορία των οχημάτων. Επ΄ αυτού του οδοστρώματος και κατά τη διάρκεια έντονων νεροποντών δημιουργούνται θανατηφόρες παγίδες, με συνέπεια να κινδυνεύει η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών πάσης μορφής οχημάτων. Επιπρόσθετα, το θέμα έχει τεθεί και στο παρελθόν, ως ανάγκη βελτίωση της διαμόρφωσης του οδοστρώματος και της αποκατάστασης κακοτεχνιών στο εν λόγω οδικό δίκτυο, χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί κάποια πρόθεση ενασχόλησης με το σχετικό ζήτημα από τις τοπικές αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν έλεγχο καταλληλότητας του οδοστρώματος, κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου «Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Αγία Ελένη», στα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας με την Ηλεία και όπου κριθεί αναγκαίο να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών- επιβατών και των οχημάτων τους;

Ο ερωτών Βουλευτής ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ