“Ελληνική Λύση”: Στήριξη στους παραγωγούς πατάτας και μοσχοφίλερου Αρκαδίας

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 10:46

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Στήριξη στους παραγωγούς πατάτας και μοσχοφίλερου Αρκαδίας».

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 08/12/2020

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:           «Στήριξη στους παραγωγούς πατάτας και μοσχοφίλερου Αρκαδίας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από πατατοπαραγωγούς Αρκαδίας και σύμφωνα με    τοπικό δημοσίευμα του διαδικτύου, της 7ης Δεκεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας “Η Ένωση”, εκθέτουν σε επιστολή τους τις δυσμενείς συνέπειες που βιώνουν οι παραγωγοί πατάτας και μοσχοφίλερου στην Αρκαδία, εξ αιτίας των ιδιαίτερα άσχημων συνθηκών, που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, οι πατατοπαραγωγοί αναφέρονται στις δυσάρεστες συνέπειες, στις οποίες θα εμπέσουν οι ίδιοι, οι παραγωγοί μοσχοφίλερου και εν γένει η τοπική οικονομία, καθώς και στον κίνδυνο δημιουργίας φαινομένων εγκατάλειψης και ερημοποίησης της υπαίθρου, αν δε τους σταθεί αρωγός το ΥπΑΑΤ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να τύχουν της κρατικής αρωγής και υποστήριξης τα δύο, ως άνω, βασικά προϊόντα της αρκαδικής γης, όπως άλλωστε έγινε και με άλλα προϊόντα της, που είναι οι ελιές, η ανοιξιάτικη πατάτα, τα κηπευτικά θερμοκηπίων αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ