ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ | Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τον συνδικαλιστικό νόμο

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:20

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας καταδικάζει τη συνέχιση της μαύρης αντιδραστικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του μισθού και τη συνδικαλιστική φίμωση και κατεδάφιση των θεμελιωδών λαικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να καταργήσει το σύνολο των λαικών δικαιωμάτων, μέσω του Ηλεκτρονικού φακελώματος, του Ηλεκτρονικου αρχείου των συνδικαλιστών, της διάλυσης των Γενικών Συνελεύσεων και της εποπτείας των συλλογικών εργασιών των σωματείων από τους εργοδότες.Στόχος είναι ο αφοπλισμός της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, σε μια ιστορική φάση επίτασης της αντιλαικής πολιτικής.

 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων.Για την όποια επεκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει ¨τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου¨.

 

  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%.

 

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Αρκαδίας να δώσουν το παρόν στην Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019-09-18

 

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ζαφειρόπουλος Πάνος                                                     Κρατημένος Ιωάννης

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 24/9 – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ

 

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019) αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από αύριο Τετάρτη 18/9/2019 έως τη Δευτέρα 23/9/2019 με θέματα: το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη 24/9/19 και
  • Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ