ΕΛΜΕ Αρκαδίας | Το νέο νομοσχέδιο απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 09:24

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσηΕμείς οι εκπαιδευτικοί της Αρκαδίας καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. γιατί εν μέσω πανδημίας και στην πιο ακατάλληλη συγκυρία επέλεξε να προχωρήσει σε μια λανθασμένη και καταδικαστέα ενέργεια.

Αναφερόμαστε στο νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς.

Είναι οξύμωρο η κυβέρνηση από τη μια να αναγνωρίζει τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και από την άλλη να την απαξιώνει με την παντελή απουσία διαλόγου. Οι αντιφατικές αυτές συμπεριφορές έχουν βαθύτατα αντιδημοκρατικό πρόσημο και θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει απ’ όλους εμάς τους μάχιμους εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλούμε να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Να είναι σίγουρη ότι θα συναντήσει απέναντί της τη δυναμική αντίδραση του κόσμου της εκπαίδευσης που αυτή τη στιγμή δίνει αγώνα να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο σε καιρό πανδημίας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Αρκαδίας απαιτούμε την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της παιδείας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Καλούμε τέλος την ΟΛΜΕ να πάρει πρωτοβουλίες και να οργανώσει τον κλάδο για να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη ώστε να ακυρώσει αυτό το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί.

Καλό αγώνα!