ΕΛΤΑ Αρκαδίας | Σε οριακό σημείο οι εργαζόμενοι-Έρχονται κινητοποιήσεις (vid)

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 17:37

Για κλείσιμο 4 ακόμα καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην Αρκαδία, για καθυστέρηση στην παράδοση της αλληλογραφίας και για μείωση των τομέων έκανε λόγο σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της Αρκαδίας ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΛΤΑ Αποστόλης Δεσποτόπουλος.

Εξελίξεις που ακολουθούν την μη ανανέωση των συμβάσεων σε δεκάδες εργαζόμενους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είναι μόνιμοι να έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, αφού εκτός όλων των παραπάνω έχουν δει και νέα μείωση μισθού, μιας και πριν δύο χρόνια τους είχε γίνει και άλλη μείωση μισθού.Ο κ.Δεσποτόπουλος σημείωσε πως, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας.

Οι εργαζόμενοι και στην Αρκαδία είναι αναστατωμένοι και κάνουν συναντήσεις για να δουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και απεργία.

Να αναφέρουμε πως η Κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μη ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και την πρόσληψη 520 εποχικών εργαζομένων (με δίμηνη σύμβαση) μέσω ΑΣΕΠ, όπως και το κλείσιμο συνολικά 215 καταστημάτων, ενώ από το 2015 έως σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 80 καταστήματα.

Πυλώνας του σχεδίου εξυγίανσης είναι η είσπραξη των οφειλών από την καθολική υπηρεσία, με το ποσό των 105 εκατ. ευρώ να έχει εισπραχθεί το 2019. Συνολικά οι υποχρεώσεις για την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας κατά το διάστημα 2013-2018 υπολογίζονται σε 154 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικής σημασίας για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών εσόδων από τη διανομή δεμάτων λόγω αύξησης ηλεκτρονικού εμπορίου, η ενίσχυση των επενδύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και βεβαίως η προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Δεσποτόπουλου.