Ένα μεγάλο ΟΧΙ στο εργασιακό νομοσχέδιο από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 13:27

Tο Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, με ανακοίνωσή του, απευθύνει πρόσκληση όλα τα Σωματεία του Νομού να δηλώσουν και να διαδηλώσουν κατά του  εργασιακού  νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά:Με Απόφαση του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας στις 27-05-2021, καλούμε όλα τα Σωματεία του Νομού μας,  να πούμε ένα Μεγάλο ΟΧΙ στο εργασιακό Νομοσχέδιο, που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας και ένα ισχυρό πλήγμα στα κοινωνικά δικαιώματα.

Ένα μεγάλο ΟΧΙ σε ένα νομοσχέδιο που προωθεί διατάξεις που σκοπεύουν στον έλεγχο του  συνδικαλιστικού κινήματος, που ποινικοποιεί την απεργία, και τους αγώνες των εργαζομένων, επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις, θεσμοθετεί την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, όπως ισχύει σήμερα.

            Η επίθεση στα εργασιακά από την Κυβέρνηση έχει όλη την κοινωνία στο στόχαστρο, και ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό τον Νομό μας,  που με το σχέδιο Βίαιης Απολιγνιτοποίησης στις μονάδες της Μεγαλόπολης δημιουργούν στρατιές ανέργων.

            Έχουμε καθήκον απέναντι στην κοινωνία όλοι μαζί να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε ότι η εργασία με αξιοπρεπείς όρους είναι  δικαίωμα για όλους.