Ένα ξεχωριστό ημερολόγιο για το 2021 από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (video – pics)

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 08:47

Η κάμερα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης συνάντησε την Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης μετά την ανακοίνωση του ομίλου για την αναβολή της Γ.Σ. και την ακύρωση των εκδηλώσεων του.

 Η κα. Μεντή μας ανέφερε:

Η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο του 2020 ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών και η διενέργεια αρχαιρεσιών, λόγω της πανδημίας του covid -19, αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γερμανό συνθέτη Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (250 χρόνια από τη γέννησή του) και η χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και ζωγραφικής, ακυρώνονται.

Η κα. Μεντή αναφέρθηκε και στο νέο ημερολόγιο για το 2021, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και οι Εκδόσεις Θίνες κυκλοφόρησαν το Ημερολόγιο 2021 με τίτλο «Οι αγωνιστές στον Μοριά 1821-1827», με κείμενα, ανθολόγηση Ζιζής Σαλίμπα, ζωγραφική Φωτεινής Στεφανίδη και επιμέλεια Νίκου Διονυσόπουλου.

Το ημερολόγιο αυτό αποτελεί μια μικρή συνεισφορά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στις σελίδες του απεικονίζονται πρωταγωνιστές του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία σε σύγχρονη απόδοση εμπνευσμένη από γκραβούρες και πίνακες της εποχής.

Βιογραφικά στοιχεία και κείμενα συνοδεύουν την κάθε φυσιογνωμία. Σημειώνονται μέρα με τη μέρα τα σημαντικότερα γεγονότα, έτσι όπως έχουν καταγραφεί στο έργο Χρονολογικός Πίναξ του Σολομώντα Νικολαϊδη, που τυπώθηκε το 1833, στο Εθνικό Τυπογραφείο της Αίγινας.

Επί πλέον, ειδικά στο εορτολόγιο, μεταξύ άλλων, σημειώνονται και οι εορτές των πολιούχων αγίων στις κυριότερες πόλεις της Πελοποννήσου.

Το ημερολόγιο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, Διευθυντή της Σχολής Σταυράκου.