Έναρξη Δ’ Τοπικού Συνεδρίου Αρκαδικών Σπουδών (ph, vid)

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 21:07

Είκοσι ένα χρόνια μετά το τρίτο Συνέδριο που έγινε στο Λεωνίδιο και 39 από το πρώτο συνέδριο που έγινε στην Τρίπολη (το δεύτερο είχε γίνει στην Τεγέα και την Τρίπολη), η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών επέστρεψε στην Αρκαδική Πρωτεύουσα και το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου πραγματοποιεί το Δ’ Τοπικό Συνέδριο Αρκαδικών Σπουδών.Οι εργασίες του συνεδρίου, που γίνεται πέντε χρόνια μετά το θάνατο του τέως προέδρου της Εταιρείας και οργανωτή του συνεδρίου Τάσου Γριτσόπουλου, ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στη Δημητσάνα.

Το Δ’ Συνέδριο Αρκαδικών Σπουδών είναι αφιερωμένο στην μνήμη του αείμνηστου Τάσου Γριτσόπουλου, που έγραψε – μεταξύ άλλων – τρίτομο έργο για την ιστορία της Τρίπολης, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα και στη Δημητσάνα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του τιμώμενου προσώπου.

Την Παρασκευή το βράδυ, τελέστηκε αγιασμός από τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, πατέρα Θεόκλητο Ντούλια και ιερείς της Μητρόπολης και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος συνεχάρη τους υπεύθυνους της εταιρείας για την πρωτοβουλία τους να ασχοληθούν με διάφορα θέματα που αφορούν την Αρκαδία και σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει να εκδώσει τα πρακτικά του Συνεδρίου, που θα αποτελέσουν σημαντικό μνημείο για τις μετέπειτα γενιές, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σταύρος Κουκάκης που με τη σειρά του αναφέρθηκε στην σημασία του συνεδρίου.

Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες του Συνεδρίου με ομιλίες (στο βίντεο εκτός του αγιασμού και των χαιρετισμών των κ. Γιαννακούρα και Κουκάκη, μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες των Φωτόπουλου Α. και  Νικολόπουλου Π).

Ε.Τ.