Λεωνίδιο: Ξεκινά η κατασκευή εσωτερικών δικτύων του βιολογικού καθαρισμού

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 08:22

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες κατασκευής των εσωτερικών δικτύων του βιολογικού καθαρισμού Λεωνιδίου.

Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στις 4-11-2015, μεταξύ του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου, του Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνη Μπερέτσου και των διαχειριστών της αναδόχου Κοινοπραξίας «ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και κ. Αντώνη Μαστροκώστα.Το έργο περιλαμβάνει τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων για την οικιστική ενότητα Λεωνιδίου. Συγκεκριμένα το δίκτυο των ακαθάρτων που πρόκειται να κατασκευαστεί περιλαμβάνει:

• εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στον οικισμό Λεωνιδίου, συνολικού μήκους 23.185 μ.,
• καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους περίπου 2.900 μ και
• τέσσερα (4) αντλιοστάσια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη συνοικία «Κοίλασο», όπως φαίνεται και στην εικόνα από το πρόγραμμα google earth, και θα ακολουθήσουν εργασίες στη συνέχεια σε τμήμα του παραποτάμιου δρόμου.

Όσον αφορά τον κεντρικό δρόμο της αγοράς αποφασίστηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των καταστημάτων σε περιόδους τουριστικής αιχμής (Πάσχα – καλοκαίρι).

Σχετικά με το προς εκτέλεση έργο στο «Κοίλασο», θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση για την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και μέτρα ασφαλείας.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

Ανακοίνωση-ενημέρωση Δήμου Νότιας Κυνουρίας