Έναρξη κηρυκτικού-διδακτικού έργου Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας (video – pics)

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 21:00

Με την τέλεση Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης ξεκίνησε το Πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, συμπαραστατουμένου από τους Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε διεξοδικά στην Παραβολή  του σημερινού Ευαγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής του Σπορέως, λέγοντας πως ο λόγος του Θεού είναι η ζωή και η τροφή του Χριστιανού.

Επίσης, σημείωσε πως η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας από το 1908 επί Αρχιερατείας Μητροπολίτη Μαντινείας Γερμανού Μεταξά, ξεκινά το πνευματικό της έργο από την Κυριακή του Σπορέως και με Ιεροκήρυκα τον μετέπειτα Μητροπολίτη Μαντινείας Γερμανό Ρουμπάνη.

Τον άμβωνα της Μητροπόλεως Μαντινείας εκόσμισαν κατά χρονολογική σειρά οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Θεόδωρος Κωτσάκης, ο Μητροπολίτης Κοζάνης Διονύσιος Ψαριανός, ο Μητροπολίτης Θήρας Γαβριήλ Καλοκαιρινός, ο Αρχιμ.  Πέτρος Βογιατζής, ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ Ρόρης, μετέπειτα ο  Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ο Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Κολλιόπουλος και ο Αρχιμ. Γερμανός Μίχος.