Ένας Πελοποννήσιος αιρετός στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 16:31

Στο Εθνικό Συμβούλιο καταπολέμησης Ντόπινγκ  ο  Άγγελος Χρονάς

 Σημαντική τιμή για την Περιφέρεια ΠελοποννήσουΜέλος της πενταμελούς Ιατρικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, που συστήθηκε πριν λίγα 24ωρα, αποτελεί ο γιατρός Άγγελος Χρονάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Αποτελεί μία ιδιαίτερη τιμή  για τον ίδιο η συμμετοχή του στο σημαντικό όργανο για την καταπολέμηση του Ντόπινγκ εν όψει και του 2020, που είναι έτος Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα η συμμετοχή αυτή λαμβάνει μεγαλύτερη αξία , αφού σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο φορέας θα ενισχυθεί και θα στηριχθεί, αφού αποτελεί στην ουσία τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι- Ντόπινγκ.

Το Ντόπινγκ, όπως είπε και ο κ. Αυγενάκης, είναι διεθνές πρόβλημα του αθλητισμού.

Η «καθαρότητα» του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για όλους και εκείνο που χρειάζεται είναι να επανέλθουν το αθλητικό ιδεώδες και η άμιλλα και όχι ο ανταγωνισμός και ο πρωταθλητισμός με κάθε μέσο.

Είναι υποχρέωση μας να εμφυσήσουμε στους νέους και στις νέες, από το σχολείο τα ιδανικά του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας και σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, σημείωσε ο κ. Χρονάς.

Και συμπλήρωσε πως «εκτός από την τιμή στο πρόσωπό μου χαίρομαι γιατί με την συμμετοχή μου στην Ιατρική Επιτροπή του ΕΣΚΑΝ τιμάται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου την οποία υπηρετώ από τη θέση του για δεύτερη τετραετία εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου».

Δείτε το δελτίο τύπου για την συγκρότηση του ΕΣΚΑΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και διαρκούς αναβάθμισης της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιστημονικού Τμήματος με Συντονιστή τον Ευστάθιο Κουκέα, Χημικό, για περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του ΕΣΚΑΝ.

Το Επιστημονικό Τμήμα (E.T.) αποτελείται από τις ακόλουθες (Yπo)Επιτροπές:
α. (Yπo)Επιτροπή Ειδικών (Expert Group)
β. Ιατρική (Yπo)Επιτροπή (MedicaI Group)
Η σύνθεση των ανωτέρω (Yπo)Επιτροπών είναι 5μελής, πλέον ενός μέλους, το οποίο αναλαμβάνει ρόλο Συντονιστή τoυ Ε.T. και το οποίο μετέχει στις δραστηριότητες της (Yπo)Επιτροπής Ειδικών.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ (EXPERΤ GRΟUP)
KOYKEAΣ EYΣΤAΘΙΟΣ Xημικός
KAPAXAΛIΟY ΕYANΘΙA Επιστήμων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
KAΣΙMAΤH AΙKATEPINH Ιατρός Kυτταρολόγος
KOYPΕΤAΣ ΔHMΗΤΡΙΟΣ Καθηγητής Τοξικολογίας ΠΘ
ΛEΩN ΓPHΓΟPIΟΣ Ιατροδικαστής
MΠAPKOYKHΣ BAΣΙΛEΙΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής TEΦAA
ΙATPΙΚH EΠΙTPΟΠΗ (MEDΙCAL GROUP)
ΣTEΦANOYΔAKHΣ ΓΕΩPΓIOΣ Ορθοπεδικός / Χειρουργός
MΠAKΙPHΣ ΠAYΛΟΣ Καρδιολόγος
ΠAΠAΪΩANNΟY ΣΠYPΙΔΩN Καρδιολόγος, Δ/ντης Καρδιολογικής    Κλινικής
ΣTAΓΓOYPAKΗ ΣΟΦΙΑ Ακτινολόγος
XPΟNAΣ AΓΓΕΛΟΣ Χειρουργός