Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τα πνευματικά δικαιώματα

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 11:27
Φωτο: drt915.gr

Εξασφάλιση της άδειας και της χρήσης της μουσικής για δύο έτη, πληρώνοντας μόνο το ένα έτος.

Μεγάλη ανάσα ήταν, για τις επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων, η συμφωνία συνεργασίας win-win που σύναψαν στις  13 Ιουνίου 2017, για τα πνευματικά δικαιώματα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση».Κερδισμένοι της συμφωνίας είναι τόσο οι επιχειρήσεις που καταβάλλουν πλέον λιγότερα χρήματα όσο και οι δικαιούχοι δημιουργοί  που εισπράττουν περισσότερα.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η ενεργοποίηση της σύμβασης, ο Πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ κ. Γλέζος Γιάννης έκανε την ακόλουθη προσφορά στους Χρήστες ως χειρονομία καλής θέλησης και συνεργασίας μαζί τους και δεδομένου ότι ήδη διανύεται το δεύτερο εξάμηνο του 2017:

Όσοι Χρήστες πάρουν την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από σήμερα και μέχρι 31.12 2017, τότε με το ποσό της άδειας για το 2017 εξοφλούν και το 2018, (δηλαδή μια χρέωση και για τα δύο έτη) και το τιμολόγιο που θα αποστέλλεται στους χρήστες θα αναγράφει ότι η άδεια  θα ισχύει για ολόκληρο το 2017 και για το 2018!

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την άδεια και τη χρήση της μουσικής για δύο έτη με το ίδιο χαμηλό αμοιβολόγιο του 2017, δηλαδή όσοι πάρουν τη άδεια τώρα θα αποφύγουν να πληρώσουν αυξημένη την άδεια του 2018, αφού προβλέπεται άμεσα αθρόα εισροή μεγάλου αριθμού νέων μελών και τεράστια αύξηση τού ρεπερτορίου της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ελληνικού και ξένου) λόγω της μη αναστρέψιμης κατάστασης που έχει περιέλθει η ΑΕΠΙ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προσφέρουν στους Έλληνες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα και τους καλούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συλλογικής Σύμβασης Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα που υπέγραψαν οι δύο φορείς στις 13 Ιουνίου 2017.

Μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για το μέλλον, αφενός των πνευματικών δικαιωμάτων και των Ελλήνων δημιουργών, αφετέρου των καταστηματαρχών που προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους ενάντια σε όλες τις εξωτερικές πιέσεις, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΚΕΕΕ πρωτοπορούν με μία συνεργασία που αλλάζει πλέον το τοπίο είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΚΕΕΕ καλούν όλους τους χρήστες να προσέλθουν άμεσα στη συμφωνία αυτή, ως μία αναγκαιότητα που θα αποτινάξει το καθεστώς των εισπρακτόρων και θα δώσει τέλος στις ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που διέσυραν επί χρόνια το πνευματικό δικαίωμα στη χώρα και εξάντλησαν οικονομικά τους Έλληνες καταστηματάρχες.

Ειδικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής: οι ενδιαφερόμενοι χρήστες προσέρχονται στα Επιμελητήρια της περιοχής τους και αφού ενημερωθούν σχετικά με το Συμφωνητικό, καθώς και τον Πίνακα με το Αμοιβολόγιο, συμπληρώνουν σχετική Αίτηση και αφού τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους ως μέλη του Επιμελητηρίου τους και καταθέσουν το ποσό της ετήσιας Άδειας στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, εισέρχονται στη Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει:

 • Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής
 • Ποιοτικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από 12 θεματικά κανάλια 24 ώρες το 24ωρο
 • Προσιτές τιμές από Αμοιβολόγιο κοινής διαπραγμάτευσης

Λειτουργία Web Radio

Το καθαρό (100 %) ρεπερτόριο των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αυξανόμενο καθημερινά με μουσικά έργα από τους καταλόγους μας, διατίθεται στους χρήστες μας σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού, ταυτόχρονα με την αποστολή τιμολογίου για την ετήσια Άδεια τους.  Με τον κωδικό αυτόν οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες της υπηρεσίας του οργανισμού 24 ώρες το 24ωρο.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας είτε online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.

Αυτή  τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες και αριθμούν πάνω από 2.000 κομμάτια:

 • ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 • ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 • ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ
 • ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 • ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ – BACKGROUNDMUSIC
 • FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS
 • ETHNIC & WORLDMUSIC
 • POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA
 • JAZZ, BLUES, WOLRLDFUSION
 • DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)
 • LOUNGE & CHILLOUTMUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων, δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα email με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής, μαζί με την Άδεια του Οργανισμού.

Υπεύθυνος για το ρεπερτόριο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και για τεχνικά θέματα:

Αναστάσης Γρίβας, τηλ. 210 3252992, κιν. 6973 234298 – email: agrivas@autodia.gr 

Υπεύθυνος για τη Συμφωνία:

Ο συντονιστής της ΚΕΕΕ για την τροποποίηση του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων και της εφαρμογής της Συμφωνίας κ. Στέλιος Μωραΐτης, στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τηλ. 25410 64213 (εσωτ. 5), κιν. 6932 721023

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (τηλ. 2710227141-2)