Ενημέρωση για το ΤΑΠΤοΚ “Αρκαδία 2020” στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (vid,ph)

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 22:01
Φωτο αρχείου drt915.gr

Με κύριο στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την διατύπωση απόψεων και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος από ιδιώτες, πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα, της Τετάρτης 19 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, εκδήλωση για τον σχεδιασμό του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ “Αρκαδία 2014-2020”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ “Αρκαδία 2020” Βασίλης Σαλάκος και ο κ.Λιανός που αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα το οποίο έχει ως περιοχή παρέμβασης τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.Εκτός περιοχής παρέμβασης είναι ο αστικός ιστός του Δ.Τρίπολης.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, αφορά στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΠ).

Το πρόγραμμα βρίσκεται στη διάρκεια της διαβούλευσης, που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα και οι ημερομηνίες “τρέχουν” και είναι, όπως ειπώθηκε, αρκετά πιεστικές.

Επίσης πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον και προτάσεις ώστε να γίνει απορρόφηση των κονδυλίων, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να τύχει αρχικά έγκρισης η μελέτη που θα υποβληθεί, αφού πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία και όχι για απευθείας ανάθεση του προγράμματος.

Όσον αφορά την “Αρκαδία 2020” αποτελεί όχι αναπτυξιακή εταιρεία, αλλά μη κερδοσκοπική εταιρεία ενώ τα ΤΑΠΤοΚ, αφορούν σε υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων με προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων, δηλαδή πρόκειται για προγράμματα που σχεδιάζονται από κάτω προς τα πάνω με βάση βέβαια συγκεκριμένους κανόνες και τους απαιτούμενους ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι και ο χρηματοδότης των προγραμμάτων, μέσω της Περιφέρειας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ενημερωτική εκδήλωση.

Εκδήλωση ενημέρωσης για το ΤΑΠΤΟΚ στο Επιμελητήριο