Ενημέρωση και ένταξη του θέματος της «FARGECO» στη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ , ζητά η E. Δημητρακοπούλου

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 12:40

Ένταξη του Θέματος της «FARGECO HELLAS ΕΠΕ», για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20ης Σεπτεμβρίου 2021, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά η περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου.

Αναλυτικά αναφέρει:Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τη 14η Ιουνίου 2021 (συνεχιζόμενη 23 Ιουνίου 2021),  το ΠΕΣΥΠ, συνεδρίασε σχετικά με την γνωμοδότηση επι της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εταιρείας «FARGECO HELLAS ΕΠΕ», με αντικείμενο δραστηριότητας τη παραγωγή πρώτης ύλης ζωοτροφών και τη θερμική αδρανοποίηση ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (rendering), στη θέση «Δημοσιά-Μπάστα», Τ.Κ. Αθηναίου, Δ. Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας» και αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και ηθικά τις νομικές ενέργειες και προσφυγές στο ΣτΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και την Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε.

 Έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες -αντικειμενικά μεγάλο διάστημα- μέσα στο οποίο προφανώς θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί ή και ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που δρομολόγησε η υπ’ αριθμό 98/2021 απόφαση του ΠΕΣΥΠ. Συνεπώς:

  1.        μετά την υπ’ αριθμό 904/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ορισμό δικηγόρων με σκοπό την άσκηση προσφυγής και ενδικων μέσων κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου
  2.     μετά από όλα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης σχετικά με τη πορεία της αδειοδότησης και γράφτηκαν στον τύπο,
  • Μετά από συνάντηση με κατοίκους της περιοχής που μοιράστηκαν μαζί μου την αγωνία τους
  1. της άρνησης της Νομικής Υπηρεσίας, με ΕΝΤΟΛΗ Περιφερειάρχη, να μας χορηγηθούν στοιχεία για τη πορεία

Παρακαλώ, το θέμα να εισαχθεί προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, 20ης Σεπτεμβρίου 2021.

Λόγω της σοβαρότητας, κρισιμότητας του θέματος και σε πνεύμα καλής συνεργασίας, επέλεξα να  το στείλω από σήμερα, για να μπορέσει η Περιφερειακή Αρχή να προετοιμαστεί για αναλυτική ενημέρωση με στοιχεία και έγγραφα (Αρ.Πρωτοκόλλου, χρονοδιαγράμματα, λόγους ακύρωσης που στηρίχθηκε η προσφυγή, υπήρξε τεχνικός σύμβουλος-ειδικός επιστήμονας που “βοήθησε” τους Νομικούς της Περιφέρειας με τους λόγους ακύρωσης που επικαλεστηκαν στη προσφυγή, υπάρχει απάντηση από το Υπουργείο, στις 23 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης δήλωνε στα μέσα πως είχε ζητήσει ραντεβού με τον Υπουργό…έγινε το ραντεβού; τι απάντησε ο Υπουργός; Δεσμεύτηκε;)

Mε εκτίμηση

Δημητρακοπούλου Ε.