Ενημέρωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών (vid,ph)

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 17:38

Μέχρι το Πάσχα θα έχει δημιουργηθεί στην Τρίπολη Γραφείο ενημέρωσης-υποστήριξης δανειοληπτών

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «120 δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα δάνεια – Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών» την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (
Κεντρικός Ομιλητής  ήταν ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Τρουπή και του εκπροσώπο του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Χαιρετισμό έκανε και ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

Ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών. Ο μηχανισμός αφροά στη ρύθμιση χρεών μέχρι 120 δόσεις, τη δυνατότητα διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων, την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων.

Μεταξύ των όρων ένταξης είναι: Να υπάρχουν οφειλές μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 σε τράπεζα με καθυστέρηση τουλάχιστον 3 μηνών , να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις.

Κατά την υποβολή της αίτησης δηλώνονται όλες οι οφειλές μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο κ. Κουρμούσης ανακοίνωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει δημιουργηθεί γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών και στην Τρίπολη.

Να σημειώσουμε δε πως κατά τη ρύθμιση των χρεών προβλέπεται μεταξύ άλλων “κούρεμα” του χρέους, αποπληρωμή σε μακροχρόνιες δόσεις, προστασία τραπεζικών λογαριασμών, ενώ για τις επιχειρήσεις προβλέπεται επίσης προστασία κατοικίας και ακινήτου, όπου λειτουργεί η επιχείρηση, ενώ για τους αγρότες, επιδότηση στεγαστικού δανείου από το Κράτος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 22. Februar 2019