Ενημερωτική εκδήλωση στην Τρίπολη για τη Σχολή Γονέων (+ph, vd)

Πέμπτη, 6 Δεκέμβριος 2018 23:28
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία προς τους γονείς με θέμα «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: Διαμόρφωση μιας σαφούς γονικής ταυτότητας». Κεντρικής ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Κουτσανδρέας, Παιδοψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

Μια συγκέντρωση στην οποία ο κ. Κουτσανδρέας σε μια εξαιρετική ομιλία του προς τους γονείς που βρέθηκαν σ’ αυτή την ενημερωτική συνάντηση εξέφρασε μερικές από τις εμπειρίες τους σε ότι αφορά τα παιδιά και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν πλέον τα τελευταία χρόνια όχι μόνο σε επίπεδο σχολικού εκφοβισμού (για τον οποία αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, αλλά και στην ανταπόκριση που έτυχε των έμμεσα εμπλεκόμενων στο περιστατικό γονέων και καθηγητών), αλλά και στις αυξημένες υποχρεώσεις των παιδιών στο σχολείο και στις κακές συνήθειες που έχουν να κάνουν με το internet και τις όποιες συσκευές νέας τεχνολογίας.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο κ. Κουτσανδρέας παράλληλα αναφέρθηκε και σε πολύ σημαντικές συμβουλές οι παρατηρήσεις ως προς την συμπεριφορά και τον τρόπο διαχείρισης των γονέων σε θέματα συμπεριφορά των παιδιών τους κατά την μικρή ηλικία και κατά την είσοδο τους στην εφηβεία.

Άλλωστε αυτό το σκοπό έχει και η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» η οποία θα πραγματοποιείται συχνά από εδώ και στο εξής με συμβουλευτικό ρόλο προς τους γονείς που θα την παρακολουθούν.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Παρά την πολύ μεγάλη σπουδαιότητα που έχει ο ρόλος αυτής της Σχολής Γονέων, το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, οι γονείς που ήρθαν και παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν και σχολιάστηκαν, ήταν δυστυχώς ελάχιστοι.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ενδεχομένως λίγο ο φόβος (χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος), λίγο η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος κάποιων γονέων για και λίγο η έλλειψη χρόνου λόγω υποχρεώσεων, να συνετέλεσαν στην πολύ μικρή προσέλευση.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ομιλίες και απόψεις τόσο των ανθρώπων του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» προς τους γονείς, όσο επίσης και η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των γονέων, ήταν πραγματικά πολύ σημαντικά «εφόδια» πρώτα απ’ όλα για τους γονείς ως προς την διαχείριση καταστάσεων που αφορούν τα παιδιά τους!