Ενημερωτική επίσκεψη Τζεμπετζή στον Κοσμά Αρκαδίας

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020 11:01

Ο Δημήτριος Τζεμπετζής, Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»,  Περιφερειακός Σύμβουλος, με  γραπτή ανακοίνωσή του επισημαίνει τα προβλήματα που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στον Κοσμά Κυνουρίας.

Όπως αναφέρει:Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έκανα επίσκεψη στον Κοσμά Αρκαδίας, με σκοπό να ενημερωθώ από τους κατοίκους για το θέμα των ανεμογεννητριών. Πολλά έχουν ακουστεί για το θέμα και πολλοί δήθεν υπεύθυνοι μιλούν εξ’ ονόματος των κατοίκων. Επισκέφθηκα λοιπόν τον Κοσμά, συζήτησα με τους ντόπιους πολίτες και άκουσα τις απόψεις τους και αφουγκράστηκα την δίκαιη οργή τους.

Πιστεύουν ότι οι ανεμογεννήτριες είναι πολύ κακή επένδυση για την περιοχή τους και γενικά συμφωνούν με την άποψη της Ελληνικής Αυγής, ότι το κράτος πρέπει να ορίζει συγκεκριμένες περιοχές ως «Αιολικά Πάρκα» μετά από μελέτες που έχουν καταδείξει τον οικολογικό φόρτο στην ευρύτερη περιοχή ως αποδεκτό. Να μην αποφασίζει ανεξέλεγκτα ο κάθε ένας ότι στην τάδε ή στηδείνα περιοχή θα μπουν ανεμογεννήτριες.

Η επίσκεψη όμως στην όμορφη περιοχή του Κοσμά, έφερε στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα. Επισκέφθηκα το Λαογραφικό μουσείο, που φιλοξενεί και προστατεύει την παράδοση της περιοχής σε βάθος τουλάχιστον 100 ετών αλλά και την Μονή Έλωνας με ιστορία που ξεκινάει κάπου στα 1.300 μ.χ.

Οι πολίτες της περιοχής με ενημέρωσαν για δύο ακόμη σοβαρότατα και σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:

Το πρώτο αφορά έναν δρόμο μήκους μόλις 13 χιλιομέτρων, αφημένο στην τύχη του και ξεχασμένο, που όμως προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις προς Άστρος και Τρίπολη ή και αλλού. Οι κάτοικοι μου θύμισαν ότι στην δεκαετία του ’50 μόνοι τους με αξίνες και φτυάρια άνοιξαν τον πρώτο δημόσιο δρόμο. Μήπως η κυβέρνηση του «μπλε ντοσιέ» περιμένει από τους κατοίκους να ρίξουν μόνοι τους και άσφαλτο;

Το δεύτερο θέμα, είναι ακόμη πιο σοβαρό. Ενώ υπάρχει έτοιμο ιατρείο με τον βασικό εξοπλισμό, δεν υπάρχει ιατρός να προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους. Για χρόνια οι αρμόδιοι – αναρμόδιοι «λύνουν» το θέμα αλλά τίποτε δεν γίνεται.

Η Ελληνική αυγή για την Πελοπόννησο, θλίβεται και οργίζεται με την κατάντια του σημερινού κράτους, που έχει μετατρέψει τους μικρούς κατά τόπους παράδεισους της Ελλάδος σε παρατημένα χωράφια.

Εννοείται ότι θα στηρίξουμε τα αιτήματα των κατοίκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πιέζοντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Δημήτριος Τζεμπετζής
Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»
Περιφερειακός Σύμβουλος