Ενημερωτική ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το Επιμελητήριο Αρκαδίας (+ph, vd)

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 18:20
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης Αλεξόπουλος

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ενημερωτική ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μια ημερίδα η οποία, παρά το δύσκολο της ώρας, βρήκε αρκετούς παρόντες, που ήθελαν να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Το μεγαλύτερο μέρος της ημερίδας αφιερώθηκε σε απαντήσεις σε ερωτήματα ανθρώπων – εκτός του Επιμελητηρίου και απλών πολιτών – που έχουν άμεση σχέση με το βασικό θέμα της.

Παρόντες στο πάνελ ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος με μεγάλη διάθεση απάντησε σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα των παρευρισκόμενων αναφορικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, καθώς και η κα Χαρίκλεια Τσιώλη, Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στη διάθεση και στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να συμβάλει προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου για το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, υποβάλλοντας πρώτος κάποια βασικά ερωτήματα στον κ. Κουρμούση.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Με τη σειρά της η κα Τσιώλη αναφέρθηκε στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο πολύ σοβαρό πρόβλημα στον κλάδο των Μηχανικών, μεγάλο ποσοστό των μελώντου οποίου αντιμετωπίζουν προβλήματα με οφειλές προς το Δημόσιο, σε βαθμό που αδυνατούν ακόμη και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Παπαηλιού: «Αποτέλεσμα “θυσιών” η επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας»

Παρών στην ημερίδα και ο Βουλευτής Αρκαδίας του Κυβερνώντος κόμματος, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος χαιρέτησε την ημερίδα, ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την παρουσία του και συνεχάρη το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τις πρωτοβουλίες του με σκοπό την ενημέρωσης σε ιδιώτες και επαγγελματίες για το θέμα της διαχείρισης χρεών τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαηλιού υπογράμμισε ότι μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, μετά την επιστροφή της Χώρας στην κανονικότητα, θα αποτελέσει τη βάση, ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες όχι μόνο να ανασάνουν, αλλά κυρίως να πάρουν πρωτοβουλίες βάσει του νέου παραγωγικού προτύπου που προωθείται.