Ενημερωτική συνάντηση για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 22:07

Σε θετικό κλίμα και με μεγάλη απήχηση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας παρουσία στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και εκπροσώπων φορέων του νομού.

Έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος δημοπράτησης της μελέτης για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης. Όλοι οι φορείς εξέφρασαν τη βούληση τους ότι θα σταθούν αρωγοί στην άοκνη προσπάθεια της περιφέρειας για την επίτευξη του στόχου.Με όλες τις θέσεις που διατυπώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι κοινός τόπος όλων των Λακώνων είναι ότι δεν περισσεύει κανείς και κάθε αντίλογος και κάθε διαφωνία κινούνται προς μια και μοναδική κατεύθυνση που είναι η επίσπευση των διαδικασιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα δήλωσε ότι εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Καρράς, κα ΜπελεγρήΣταματική, κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας, κ. Χαράλαμπος Σκούρος και κ. Ιωάννης Τζεφεράκος.

Ακόμα ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, ο αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, η σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Μουσείου κα Έρση Φιλιπποπούλου, η κα Ευγενία Γατοπούλου Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, ο κ. Κώστας Φρισήρας Προϊστάμενος Δ/νσης Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης παρευρέθησαν ο κ. Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου προϊστάμενος του τμήματος Τοπογραφήσεων-Φωτογραμμετρίας κ Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού, η κα Ελένη Κουντούρη της Δ/νσης Προϊστορικών κ Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η κα Αργυρώ Γρηγοράκη (αρχαιολόγος)Δ/νση Προϊστορικών κ Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, η κα Φανή Μπουμπούλη (αρχαιολόγος) γραφείο Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, , η κα Ευαγγελία Πάντου προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η κα Μαρία Τσούλη προϊσταμένη ΕΦ.Α Λακωνίας, η κα Ντίνα Ντουβή από ΕΦΑΛΑΚ.

Επιπλέον το “παρών” έδωσαν ο κ. Παναγιώτης Κομνηνός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, ο κ. Ηλίας Αθανασιάδης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, η κα Αναστασία Κανελλοπούλου εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Σπάρτης, ο κ. Ιωάννης Σαϊτάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας εκπρόσωπος Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Δημήτριος Πολλάλης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, ο κ. Στάθης Μπεκιάρης και η κα ΜπέσσυΠολυζωγοπούλου ως εκπρόσωποι του συλλόγου «Γιτιάδας», ο κ. Σωτήριος Ροϊνός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κ Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας, ο κ. Παναγιώτης Γεωργανές πρόεδρος και η κα Ματίνα Φουντούκη γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, οι πολιτευτές  κα Βερονίκη Λέκκα και ο κ. Λέανδρος Καλογεράκος, ο κ. Ηλίας Κοντάκος πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών – Λογιστών Λακωνίας, ο κ. Ιωάννης Γιαξόγλου από τον Σύλλογο Μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών Λακωνίας, η κα Μαρίνα Κουφάκου από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Λακωνίας, ο κ. Κωνσταντάκης Σπυρίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής.

Παρόντες ακόμα ο κ. ΓεώργιοςΓιαξόγλου και Β. Γεωργιάδης του Σωματείου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης», ο κ. Περγαντής Ηλίας από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, ο κ. Σπύρος Τζινιέρης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο κ. Μιχαλάκος Δημήτριος Πρόεδρος του Συνδέσμου των εφέδρων αξιωματικών Λακωνίας, η κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Θυγατέρων της Πηνελόπης Σπάρτης, ο κ. Νικόλαος Μηνακάκης για το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, η μηχανικός κα Αναστασία Σουσάνη, ο κ. Πολυζώης Κουρκούλης εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Πελοποννήσου αντιπρόεδρος Λακωνίας και συλλόγου μηχανικών Ελλάδος, ο κ. Σπύρος Παπαδάκος από ΑΣΕΕ Αμυκλών Λακωνία- ΕΑΣ Λακωνίας, ο κ. Βασίλης Τσαρούχας πρόεδρος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστιάσης Σπάρτης και ο κ. Πολυμενάκος Ιωάννης Πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ Νομού Λακωνίας.

Ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης του νομού γιατί με την παρουσία τους συνέβαλλαν στην ενημέρωση των πολιτών για το θέμα του Μουσείου.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη