Η Ένωση Ενεργών Πολιτών ζητά παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής σε προβλήματα της πόλης

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 10:20

Η Ένωση Ενεργών Πολιτών Νομού Αρκαδίας δέχεται καθημερινά πλήθος παραπόνων από συμπολίτες μας, που αναφέρονται στα καυτά προβλήματα της πόλης μας και ζητούν τη δραστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής. Τέτοια προβλήματα είναι:

1) Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας, το οποίο αντί να επιλυθεί, καθημερινά οξύνεται.2) Η απαράδεκτη κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Στους πεζόδρομους κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανάκια με κίνδυνο ατυχήματος για τους διερχόμενους. Οι κανονιστικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί από το 2015 από τη Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζονται.

3) Το θέμα με τα σκουπίδια. Φορείς και πολίτες παρακολουθούν με αγωνία την κωμικοτραγική παράσταση, με πρωταγωνιστές το Υπουργείο, τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τα σκουπίδια. Ακούμε για οριστική λύση από τις δικές τους εξαγγελίες αλλά και αυτές των ΦΟΣΔΑ, ΣΔΙ. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα, που είτε από ανικανότητα είτε εσκεμμένα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα. Πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Τρίπολης αναφέρουν ότι η προσωρινή διαχείριση των αποβλήτων στη θέση Μεγαβούνι, χώρος που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις, έχει καθυστερήσει, διότι η Περιφέρεια απέρριψε την αίτηση αδειοδότησης του χώρου.

4) Τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συνεχίζουν να παρελαύνουν στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές επιθέσεις σε συμπολίτες μας.

5) Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Μπακοπούλου και Δήμητρος. Έχουμε αναφερθεί σε πολλές ανακοινώσεις μας στην τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον ατυχήματα στο μέλλον και να μη θρηνήσουμε θύματα. Σημειωτέον εκεί στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

6) Οι λακκούβες σε πολλούς δρόμους της πόλης μας, με κίνδυνο ατυχημάτων για τους διερχόμενους και ζημιών για τα οχήματα, όπως στις οδούς Σπετσεροπούλου, Ομήρων, 11oυ Συντάγματος, Δούνια και αλλού.

7) Ο δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος είναι απαράδεκτος, διότι είναι στενός, γεμάτος λακκούβες και χωρίς φωτισμό. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την λειτουργία του και κανείς από τους Άρχοντες της Περιφέρειας και του Δήμου δεν ενδιαφέρθηκαν για τη βελτίωσή του. Για να εντοπίσει κανείς το Πανεπιστήμιο πρέπει να χρησιμοποιήσει πυξίδα.

8) Οι περισσότερες από τις παιδικές χαρές είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες για τα παιδιά.

9) Οι πινακίδες της τροχαίας στους δρόμους, οι οποίες είναι γεμάτες με αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα, κυρίως τις βραδινές ώρες, να κινδυνεύουν οι οδηγοί, καθώς δεν μπορούν να διακρίνουν καθαρά τη σήμανση.

10) Ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση των φορέων στο Πνευματικό κέντρο για να συζητήσουν το θέμα της έκπτωσης στο τιμολόγιο του ρεύματος της Δ.Ε.Η προέκυψε ένα ψήφισμα. Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

11) Το γενικό πολεοδομικό σχέδιο σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Η επέκταση της ενότητας Συν Κολοκοτρώνη πότε θα τελειώσει.

12) Το θέμα «πάρκινγκ» παραμένει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες καθώς πολλοί χώροι στάθμευσης έχουν κλείσει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να έχουν καθαρή πόλη και να κυκλοφορούν με ευκολία στους δρόμους.

Η Ε. Ε. Π είναι εδώ για να ελέγχει καλοπροαίρετα, να μεταφέρει στις αρμόδιες Αρχές τη φωνή των πολιτών, να συνεργάζεται με αυτές και να βοηθά όσο μπορεί στην επίλυση προβλημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ε.Π.
ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ