Ένταση και διαξιφισμοί στις εκλογές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας (photos/video)

Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2019 17:53

Τα μέλη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» κλήθηκαν την Κυριακή (20/01) να συμμετέχουν στην δεύτερη εξ αναβολής συνέλευση με θέμα τις αρχαιρεσίες στο Συνεταιρισμό, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εποπτικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στα νομικά πρόσωπα, που συμμετέχει ο συνεταιρισμός.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες για θέματα που αφορούσαν, στο ποια μέλη θεωρούνται ταμειακώς εντάξει, αφου όπως τόνισε και ο πρόεδρος κ.Τσιοτίνας, ούτε ο νόμος αλλά ούτε το καταστατικό του συνεταιρισμού δίνουν μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το κομμάτι.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης, με την ένταση να κλιμακώνεται και αγρότες, να προχωρούν στην απόσυρση των υποψηφιοτήτων τους.

Η επιλογή νέων υποψηφιοτήτων για το διοικητικό συμβούλιο – με τον αριθμό να φτάνει πλέον τους 9 – προκάλεσε νέα ένταση, με αγρότες και κτηνοτρόφους, να χαρακτηρίζουν ως παράνομη την διαδικασία υποβολής νέων υποψηφιοτήτων.

«Μερικοί θέλουν να κάνουν κακό στον συνεταιρισμό. Από τον Νοέμβριο για ένα τυπογραφικό λάθος, κάποιοι φτάσανε στα δικαστήρια. Το κύρος του συνεταιρισμού έχει πληγεί», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ.Τσιοτίνας.

Για αδιαφανείς διαδικασίες έκανε λόγο με την σειρά του ο κ.Καρκαζής, ο οποίος μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέσυρε την υποψηφιότητα του. «Εγινε φασαρία για 65 άτομα που έχουν χρέη πολλών ετών. Αυτό έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Άνοιξαν σήμερα τις υποψηφιότητες, για να μπουν και άλλοι. Αυτό δεν μπορεί, να γίνει. Οι υποψηφιότητες είχαν κλείσει στις 10 Ιανουαρίου. Κάλεσαν τρία άτομα, να δηλώσουν υποψηφιότητα. Αυτό είναι παράνομο. Θα συμβουλευτούμε του νομικούς μας και θα κινηθούμε αναλόγως».

Η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με μέρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, να αποχωρεί από το Πνευματικό Κέντρο.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τις στιγμές έντασης που εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, καθώς και τις δηλώσεις που έγιναν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.