Έντονες διαμαρτυρίες γονιών για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων

Κυριακή, 8 Σεπτέμβριος 2019 09:28
Τα Λαγκάδια

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λαγκαδίων

Προς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/ντη κο Δημ. Οικονομόπουλο.

 

Κύριοι,

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε, και μάλιστα από τα ΜΜΕ Αρκαδίας λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ,ότι δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Λαγκαδίων μετά από απόφασή σας .

Μια απόφαση λίγες μέρες πριν την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς που έφερε μεγάλη Αναστάτωση σε εμάς και στα Παιδάκια μας.

Κύριε Διευθυντά , ζούμε σε μια Ορεινή περιοχή της Γορτυνίας που συνεχώς παρακμάζει και ερημώνει . Το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου θα φέρει περεταίρω ερήμωση στο τόπο μας, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να μεταφέρουν τα παιδάκια τους σε άλλες περιοχές που θα έχουν σχολείο, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα ,σε ένα οδικό δίκτυο επαρχιακό ,κακά συντηρημένο , και ειδικά την χειμερινή περίοδο (που κρατεί πολλούς μήνες),με χιόνια και πάγους .

Υπάρχουν οικογένειες με τρία παιδιά που θα πρέπει να χωριστούν σε 3 χωριά διαφορετικά για να πάνε σε αντίστοιχα σχολεία .

Διαμαρτυρόμαστε έντονα , γιατί μια απόφαση δεν αρκεί να είναι μόνο Νομιμοφανής , πρέπει να είναι και Δίκαιη για Κοινωνίες Ανθρώπων που ζουν την εγκατάλειψη από την πολιτεία ,σε μια κοινωνία που συνεχώς κλείνουν σχολεία ,υπηρεσίες , τράπεζες ,εκκλησίες . Είναι Απαράδεκτη η Απόφασή και η αντίδραση μας θα είναι Οργισμένη εάν δεν πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για την Άρση της .

Πρέπει μια απόφαση να είναι Νόμιμη αλλά και Δίκαιη για τους πολίτες . Στην πλειοψηφία μας, είμαστε κτηνοτρόφοι και γεωργοί , γνωρίζετε ότι τους χειμερινούς μήνες μεταφέρουμε τα πράμα τα μας σε χειμαδιά και αφήνουμε πίσω την Μάνα με 3 παιδιά ?, σε ποιο από τα 3 σχολεία θα πρωτοπάει τα παιδιά μας ? το ένα στην Βυτίνα , το άλλο στα Λαγκάδια και το τρίτο στην Δημητσάνα.

Ζητάμε 3 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία , να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο ,που τόσο το έχουμε ανάγκη, με ηρεμία και αγάπη.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας να χαμογελάσει στους βιοπαλαιστές της άγονης επαρχίας μας ,και δείξτε και εσείς με σθένος το δίκαιο αίτημα μας.

 

Κανείς από την μαθητική κοινότητα των Λαγκαδίων δεν θα επιτρέψει να πάνε τα μισά παιδιά μας στον Αγιασμό της έναρξης ,αλλά ούτε και τις επόμενες ημέρες .!

Η διαμαρτυρία μας στρέφεται και στους Νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους Λαγκαδίων ,τον Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας & τον Δήμαρχο αλλά και τον Δ/ντη του Δημοτικού σχολείου ,που μας «τίμησαν» με την Απουσία τους .

 

Οι γονείς των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων

1)Κρατημένος Παρασκευάς

2) Καγιούλης Στάθης

3) Καγιουλης Πάνος

4) Καγιούλης Δημήτρης

5) Καγιούλης Απόστολος

6) Νικήτας Μπράβος

7) Τσαφαράς Παναγιώτης

8) Καγιούλης Παναγιώτης

9) Τσαφαράς Ιωάννης

10) Δρακόπουλος Παν

11) Alban Sinani

12) Πισιμίση Αθανασία