Εντυπωσίασε στο Λονδίνο η΄Μυθική Πελοπόννησος!΄(ph)

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013 14:36

Εξαιρετικής ομορφιάς και ιδιαίτερα ασφαλή προορισμό χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στο τουριστικό της προϊόν, το οποίο παρουσίασε σε tour operators και πλήθος δημοσιογράφων σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην οποία συμμετείχε η διεθνούς φήμης συγγραφέας κα Victoria Hislop, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού κ. Αριστοτέλης Γκανάς.Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των υποδομών και την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρίσιμου προφίλ, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε επίσης για τη φιλοξενία των Πελοποννησίων και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες της. Μίλησε για το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμά της, αλλά και για τη μυθολογία της, και έκανε λόγο για τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή καθώς και για την ιδιαίτερη γαστρονομία και την μεσογειακή κουζίνα της.

Ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κος Κωνσταντίνος Μπίκας αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο ως ένα προορισμό που μπορεί με τις ομορφιές της να ενθουσιάσει τον επισκέπτη της, τονίζοντας ιδιαίτερα το διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον των Άγγλων πολιτών για διακοπές σε αυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του διαφαίνεται ήδη σημαντική αύξηση των Άγγλων τουριστών προς την Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια ακλούθησε συνέντευξη της κας VictoriaHislop, η οποία αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο και στα βιώματά της από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Δήλωσε ωστόσο ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την Πελοπόννησο και τις ομορφιές της.

Μετά το πέρας της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γευτούν νοστιμιές της Πελοποννήσου, καθώς και ποικιλίες Πελοποννησιακών κρασιών.