Επανέναρξη λειτουργίας Γυμνασίων -Λυκείων | Χωρίς προβλήματα στην Περιφ. Πελ/σου (vid)

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021 17:40

300 λάπτοπ δόθηκαν σε Αρκαδία και Αργολίδα- Εν αναμονή της παράδοσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των υπολοίπων 600

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησαν και πάλι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την επαναλειτουργία τους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.Εξαίρεση η μη λειτουργία των Λυκείων στη Σπάρτη, η οποία βρίσκεται σε lockdown σκληρότερο από τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος υπάρχουν τμήματα σχολείων, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού και την ώρα που δόθηκε η συνέντευξη ήταν συνολικά 16 τμήματα. Να σημειώσουμε βέβαια πως ο αριθμός αλλάζει καθημερινά.

Ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε πως βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια για τυχόν ελλείψεις σε αντισηπτικά, αν και μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα.

Επίσης θα δοθούν οι βαθμοί, όπως προβλέπεται.

Ο κ. Οικονομόπουλος διευκρίνισε πως στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν δόθηκαν 1000 λάπτοπ αλλά 300. Έγινε μάλιστα η διανομή τους σε σχολεία της Αρκαδίας και της Αργολίδας και αναμένουν να τους δοθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα υπόλοιπα ώστε να μοιραστούν και στα άλλα σχολεία.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Οικονομόπουλου στο βίντεο.