Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Βούρβουρα από αγρότες Αρκαδίας – Λακωνίας

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 07:55

Σε ανακοίνωση – κάλεσμά τους, οι αγρότες Αρκαδίας – Λακωνίας που απαρτίζουν το «μπλόκο Βουρβούρων», επισημαίνουν τα εξής:Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να μην ξεκληριστούμε. Μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυεθνικές εταιρείες θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, ν’ αρπάξουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Να μας βγάλουν από τη μέση, για να περάσει, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους η γη και η αγροτική παραγωγή της χώρας μας.

Το βασικό όργανο που χρησιμοποιούν για να πετύχουν ο σκοπό τους είναι η ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτή, σαν δρεπάνι, μας θερίζει. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε. Όσο θα υπάρχει η ΚΑΠ, θα μας ξεκληρίζει. Κανενός είδους διαχείρισή της, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει αυτό το χαρακτήρα της ΚΑΠ.

Ταυτόχρονα, παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ, που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.

Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας στο σκληρό αγώνα που δίνουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα, την εργατιά στην ανεργία, τους αυτοπασχολούμενους στο λουκέτο, τους νέους στην απόγνωση, τους απόμαχους της δουλειάς στην πείνα, το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η λαϊκή συμμαχία, η αγωνιστική συμπαράταξη θα δώσει δύναμη και φτερά στον αγώνα μας.

Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών, που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται μαζί μας. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.

Σας καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 3:00 μ.μ. στο «μπλόκο Βουρβούρων», στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης.