Επερώτηση σε ΤΕΕ για διόδια στην ΕΟ Κορίνθου-Καλαμάτας

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 07:09

Επίκαιρη επερώτηση προς την αντιπροσωπεία και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Πελοποννήσου, κατέθεσε το μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Νικόλας Γιαννακόπουλος. 

ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση προβλημάτων, επεξήγηση – οριοθέτηση αντιτίμου διοδίων των τμημάτων της εθνικής οδού «Κόρινθος – Καλαμάτα»

Κύριοι Συνάδελφοι, μέλη της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου,

Έντονα προβλήματα ανακύπτουν με την λειτουργία και την ολοκλήρωση των εργασιών σε τμήματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Καλαμάτας, έναν οδικό άξονα ο οποίος λόγω ότι διασχίζει την ραχοκοκαλιά της Πελοποννήσου, από τον βορά έως το νότο, αποτελεί τον σημαντικότερο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας.

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν εκλείπουν και σε αυτή την περίπτωση, αναλυτικά αναφέρω τα εξής:

1) Στην έξοδο προς Μεγαλόπολη λόγω των γνωστών προβλημάτων με την ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις που υπάρχουν ούτως ώστε να απαλλαχτούν οι Μεγαλοπολίτες συμπολίτες μας από την αναγκαία παράκαμψη κάνοντας έναν ολόκληρο κύκλο και διασχίζοντας περίπου 10 χιλιόμετρα για να φθάσουν στο κέντρο της πόλης τους.

2) Η τεχνική εταιρία «Μορέας» κατά την κατασκευή του οδικού άξονα χρησιμοποιούσε το επαρχιακό οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις των οχημάτων της, με αποτέλεσμα να έχουν επισημανθεί κατά καιρούς εκτεταμένες ζημιές στο οδόστρωμα και όχι μόνο.

3) Ένα άλλο κρίσιμο θέμα και μάλιστα στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που όλοι βιώνουμε είναι και το ύψος των διοδίων που πληρώνουμε καθώς και κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως των διοδίων της Νεστάνης που μόλις για 500 μέτρα οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες που κινούνται προς μια ολόκληρη περιοχή της Αρκαδίας τη Γορτυνία εξαναγκάζονται να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Παρακαλώ όπως υποβληθεί έγγραφο προς την τεχνική κατασκευαστική εταιρία «Μορέας» όπου θα αναφέρονται τα κάτωθι : Τι προτίθεται να πράξει για τον κόμβο Μεγαλόπολης και να εξετάσει την μείωση του αντιτίμου των διοδίων για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών.

Να συστήσετε με έντονο ύφος να αποκαταστήσει επιτέλους τις ζημιές που έχει προκαλέσει η τεχνική εταιρεία «Μορέας», στους δρόμους της Αρκαδίας είναι επιτακτική ανάγκη να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν εκ νέου την ομαλή βατότητα των οδών, αλλά και την απόλυτη ασφάλεια των πολιτών που κινούνται σε αυτούς.

Να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι οδηγοί που κινούνται προς την επαρχεία Γορτυνίας και να οριοθετηθούν το χρηματικό αντίτιμο που πληρώνουν οι οδηγοί με βάση τα τμήματα της εθνικής οδού με την χιλιομετρική τους αποτύπωση.

                                                                Τρίπολη 11-02-2013