Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού στην Τρίπολη (video – pics)

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 22:57

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» με θέμα: «Ελευθερίας Προανάκρουσμα 198 χρόνια μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 198ης Επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με όπλα και παραδοσιακές ενδυμασίες του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» από το Δήμαρχο Τρίπολης και το Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού. Στην έκθεση αυτή η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 29/09. Μάλιστα στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο των εκθεμάτων.Αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακά ακούσματα από την ορχήστρα μουσικών της Τρίπολης, μικρό θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακός χορός από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου της πόλης «Πολιτιστική κληρονομιά», και ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη (ΣΙ) Μελέτιο Κουράκλη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού με θέμα «Η Συμβολή του Κλήρου στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821».

Στη συνέχεια ακολούθησε η Μουσική Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) σε συνεργασία με παραδοσιακή ορχήστρα και με το χορωδιακό-χορευτικό σύνολο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας.