Η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος και το μήνυμα για ενότητα (vids, ph)

Κυριακή, 8 Μάιος 2016 11:14
φωτογραφία αρχείου Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης www.drt915.gr

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η 193η Επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης, στο Άστρος. Παρών από την Κυβέρνηση ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων της Αρκαδίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε Δοξολογία στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άστρους, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού και ομιλία από τον κ.Κουίκ στο χώρο που έγινε η Εθνοσυνέλευση το 1823 και στην συνέχεια παρέλαση στην πλατεία του Άστρους.

Το χειροκρότημα των παριστάμενων απέσπασαν οι μαθητές των σχολείων αλλά κυρίως τα χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή που εντυπωσίασαν με τις παραδοσιακές τους στολές.

Εκείνο που τονίστηκε, ως μήνυμα, τόσο από τον κ.Παπαγιανόπουλο, που εκφώνησε τον πανηγυρικό αλλά και τους αιρετούς, είναι η ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας. Μία ενότητα που δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει….

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις που έγιναν για την επέτειο: