Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 23:01
Φωτο: drt915.gr

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΕΙΔΙΚΟ DRONE ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Τη μάχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος θα συνδράμει εφεξής το ειδικό drone του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, η χρήση του ιπτάμενου μέσου συνέβαλε σε επιχείρηση της ΑΑΔΕ στο νησί της Σαντορίνης. Οι έλεγχοι είχαν ως στόχο τουριστικά σκάφη, με το ειδικό drone να ελέγχει και να εποπτεύει τον πλου τους στην Καλντέρα της Οίας. Στελέχη της ΑΑΔΕ, στη συνέχεια, διαπίστωσαν 145 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, καθώς και για μη χρήση ταμειακών μηχανών.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στο 1,025 ευρώ το λίτρο εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, που θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο). Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η αντίστοιχη τιμή τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο, η τιμή διαμορφώθηκε στο 1,025 ευρώ.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,157 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,157 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 917 εκατ. ευρώ. Πέρυσι στο αντίστοιχο οκτάμηνο το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 3,544 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «OPEN MALL» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στην Τρίπολη σχεδιάζεται η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall), έχοντας ως στόχο να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις, τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους κατοίκους και τους καταναλωτές.

Με συμμετοχή εμπόρων καταστηματαρχών, όπου έθεσαν πλήθος ερωτήσεων και προτάσεων, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσαν ο  Δήμος Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης «Ο Ερμής» την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr