Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 11:13

ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ασφαλιστικοί και Αντασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένοι ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχουν χορηγήσει τα Επιμελητήρια έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2016 πρέπει να τις ανανεώσουν για το 2017.
Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.3.2017, σύμφωνα με το Ν. 1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε:
1. Την αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας (η εν λόγω αίτηση χορηγείται προτυπωμένη για την εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου).
2. Υπεύθυνη Δήλωση. (Θα την βρείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας)
3. Πλαστικοποιημένη ταυτότητα ασφαλιστή.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ Η.Μ.Α

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσκαλεί τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου & ώρα 11π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ (Λ. Μεσογείων 119) σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ΗΜΑ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΤΗΝ 32η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Η χώρα που επενδύει παγκοσμίως το μεγαλύτερο ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D) έγινε το Ισραήλ. Μετά από δύο χρόνια στη δεύτερη θέση- ξεπερνώντας οριακά τη Νότια Κορέα – έφθασε στο 4,25%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2015. Η Ελλάδα, που έχει σχετικά βελτιώσει τις επιδόσεις της, αφιερώνει πλέον το 1% του ΑΕΠ της στην Έρευνα και βρίσκεται στην 32η θέση. Το ίδιο περίπου ποσοστό αφιερώνει η Πολωνία (33η) και η Τουρκία (34η). Μια θέση ψηλότερα (31η) βρίσκεται η Ρωσία με 1,1% του ΑΕΠ της.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Οι σκληροί φόροι και οι υψηλές εισφορές που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι το 2017 αναγκάζουν την κυβέρνηση, να επαναφέρει το σχέδιο καταβολής του φόρου εισοδήματος έως και 6 μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου ότι θα διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι έτσι ώστε να καταφέρουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr