Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στην Αρκαδία! Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 10:37

Επιδείνωση του καιρού στην Αρκαδία αλλά και στην Τρίπολη από αργά το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά ενώ χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα ξεκινήσουν πρώτα στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου αργά την νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης που γρήγορα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουν κατέβει ακόμα και στα 900-1000 μέτρα. Πρόσκαιρα νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να χιονίσει σε περιοχές της Γορτυνίας με υψόμετρο 700-800 μέτρα. Χιονόστρωση θα παρατηρηθεί σε αρκετές περιοχές της Γορτυνίας και γύρω από το Μαίναλο πάνω από τα 900- 1000 μέτρα κατά μέσο όρο.

Δείτε αναλυτικά τους δύο παρακάτω χάρτες με τα υψόμετρα χιονόπτωσης σε περιοχές της Αρκαδίας:Προς το μεσημέρι-απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά τμήματα της Γορτυνίας και στο Μαίναλο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε και ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Δεν φαίνεται να επηρεάζεται τόσο πολύ η ανατολική βορειοανατολική πλευρά του νομού (Αρτεμίσιο) καθώς και η Κυνουρία παρ’ όλα αυτά και εκεί θα σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις (1000-1100 μέτρα) στα ορεινά και τοπικές βροχές στα πεδινά νωρίς το πρωί μόνο της Τετάρτης.

Όσον αφορά την Τρίπολη από αργά το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης θα ξεκινήσουν βροχές κατά διαστήματα που κατά την διάρκεια της νύχτας πρόσκαιρα θα ενταθούν. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα που θα δίνει κάποιες τοπικές μπόρες ή χιονόνερο. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Τετάρτη από 3οC το πρωί και θα φτάσει τους 7-8οC το μεσημέρι.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει όμως ο καιρός από τα ξημερώματα-πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού Αρκαδίας αλλά και στην Τρίπολη ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Γορτυνίας και το Μαίναλο πάνω από τα 850-950 μέτρα καθώς και στα ορεινά της Κυνουρίας (Πάρνωνας) πάνω από τα 1000-1100 μέτρα. Χιονοπτώσεις και στα ορεινά-βουνά του Αρτεμισίου στην βορειοανατολική πλευρά του νομού στα σύνορα με το νομό Κορινθίας.

Προσοχή: Τα φαινόμενα την Πέμπτη κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ αξιόλογες χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 1000 μέτρα καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Τα φαινόμενα δείχνουν να εξασθενούν την Παρασκευή στην Γορτυνία ενώ κάποιες λίγες βροχές και λίγα χιόνια θα επιμείνουν στην ορεινή Κυνουρία και γενικότερα στο ανατολικό βορειοανατολικό τμήμα του νομού που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Βελτιωμένος ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με παγετό τις πρωινές ώρες και αρνητικές θερμοκρασίες ωστόσο τις μεσημβρινές ώρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Οι άνεμοι ασθενείς ανατολικοί βορειοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ.

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης