Επίδοξοι… δολοφόνοι στους δρόμους της Τρίπολης!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 19:32

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στους δρόμους της Τρίπολης!

Είσαι προσεκτικός, ήρεμος και συγκεντρωμένος….Τηρείς τον Κ.Ο.Κ και σέβεσαι τους άλλους οδηγούς….

Κι όμως! Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν – στην Ελλάδα του 2018, οδεύοντας προς 2019 – να σου εξασφαλίσουν, πως βγαίνοντας με το αυτοκίνητο σου, για να πας στην δουλειά σου ένα ήρεμο απόγευμα, θα μπορέσεις να γυρίσεις αρτιμελής ή ακόμα και ζωντανός πίσω στην οικογένεια σου και όσους σε αγαπούν.

Γιατί;

Γιατί ολοένα και πληθαίνουν οι επίδοξοι δολοφόνοι, που πιάνουν το τιμόνι, πιστεύοντας, πως ο κόσμος τους ανήκει…Γιατί η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη!

Είναι αυτοί οι “οπλισμένοι” δολοφόνοι, που χωρίς καν να το γνωρίζουν, είναι έτοιμοι να κόψουν τόσο απλά…το νήμα της δικής σου ζωής!

Τρίπολη, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 5:30μμ
Βλέπεις από απόσταση 30 μέτρων το πράσινο φανάρι… συνεχίζεις την διαδρομή σου(επί της οδού Δούνια)… και λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν περάσεις, βλέπεις να περνά μπροστά από τα μάτια σου με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ασημί όχημα, που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη στην κάθετη από εσένα οδό (Ελευθερίου Βενιζέλου). Παγώνεις…Το μόνο που σκέφτεσαι, είναι το τι θα είχε συμβεί, αν είχες ξεκινήσει από το σπίτι σου δέκα δευτερόλεπτα νωρίτερα…Το μυαλό σου κολλάει σε αυτή τη σκέψη, γιατί δεν είσαι έτοιμος να δεχτείς, πως κάποιος τόσο εύκολα θα σου αφαιρούσε τη ζωή!

Κάποτε ο Ιαβέρης σε ομιλία του στην Τρίπολη, «έκλεισε» σε μια φράση όλη την ελληνική πραγματικότητα, λέγοντας: «Το αυτοκίνητο είναι σαν το όπλο. Πότε γίνεται επικίνδυνο ένα όπλο; Όταν μπαίνει μέσα το βλήμα».

Πως μπορούν να αλλάξουν όλα αυτά, που ζούμε καθημερινά στους δρόμους;

Με την οδική παιδεία, τα αυστηρά πρόστιμα, τις ποινές φυλάκισης και πάνω απ’ όλα την δική μας μηδενική ανοχή σε καταστάσεις, που τείνουν να παγιωθούν… Δεν αρκεί να «στολίσουμε» με κοσμητικά επίθετα έναν επικίνδυνο οδηγό! Πρέπει να τον καταγγείλουμε!

Γιατί πρέπει επιτέλους όλοι να αντιδράσουμε;

Για να πάψει να μεγαλώνει η λίστα με τους αδικοχαμένους ανθρώπους στην άσφαλτο… Για να μην είμαστε εμείς το επόμενο όνομα στη λίστα!

Τόνια Μεγρέμη