Επίκαιρες ερωτήσεις Λυκουρέντζου με γνώμονα την ανάπτυξη της Αρκαδίας

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 06:31

Ο Βουλευτής, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή τρείς επίκαιρες ερωτήσεις για κορυφαίας σημασίας θέματα, τα οποία αναφέρονται στις προοπτικές ανάπτυξης του Ν. Αρκαδίας.Η πρώτη ερώτηση (ΕΔΩ) έχει ως θέμα: «Εθνική Οδός Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, παράκαμψη Λαγκαδίων». Με την επίκαιρη αυτή ερώτηση ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητεί από τους Υπουργούς: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ενημερωθεί η Βουλή αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του έργου, αν έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες και αν έχει προσδιορισθεί το κόστος κατασκευής του έργου και από ποιό εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του.

Η δεύτερη ερώτηση (ΕΔΩ), προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης έχει ως θέμα: «Σωφρονιστικό κατάστημα στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Με την ερώτηση αυτή ζητείται να πληροφορηθεί η Βουλή σε ποιό στάδιο έχουν φτάσει οι εργασίες της Επιτροπής Αξιολόγησης για την επιλογή της περιοχής κατασκευής του νέου σωφρονιστικού καταστήματος και αν αυτή η περιοχή ανήκει στην Αρκαδία.

Η τρίτη ερώτηση (ΕΔΩ) έχει ως θέμα: «Τοπικά προγράμματα ανάπτυξης με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)». Με την ερώτηση αυτή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ζητείται να επιτραπεί στους Δήμους η δυνατότητα να καταρτίζουν και να υποβάλλουν προς έγκριση για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της πέμπτης προγραμματικής περιόδου Σ.Ε.Σ., τοπικά προγράμματα ανάπτυξης με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD).

Η πρώτη και η δεύτερη ερώτηση έχουν προγραμματισθεί να συζητηθούν στη Βουλή τη Πέμπτη 13/2 και Παρασκευή 14/2 και η τρίτη ερώτηση προγραμματίζεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.