Επιμελητήριο Αρκαδίας | Υποχρεώσεις επαγγελματιών εστίασης λόγω κορωνοϊού (vid,ph)

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 20:48

Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλήτρια την Μαρία Ξενοδημητροπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό στην εστίαση.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες του χώρου, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμούσε διαδικτυακά μέσω live streaming.

Ο κ. Πάρης Κατσικερός, Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ανέφερε πως υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στη Νομοθεσία, τις οποίες πρέπει να εφαρμόζουν και για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο κάνει διαρκώς ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα μέλη του ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει τους επαγγελματίες στις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος της εστίασης, όπως και άλλο κλάδοι λόγω της πανδημίας.

Η κα. Ξενοδημητροπούλου ανέλυσε τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών εστίασης, από τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα τραπέζια και οι πελάτες μεταξύ τους, μέχρι το πώς θα πρέπει να στρώνονται τα τραπέζια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 29. Juni 2020

Δελτίο τύπου για το θέμα εξέδωσε και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με πρωτοβουλία του οποίου διεξήχθη και η εν λόγω ενημερωτική εκδήλωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έχει ως εξής:

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρακολούθησαν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με κύριο άξονα την Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19 σε εστίαση, με σκοπό την παροχή  πρακτικών οδηγιών προσαρμογής – όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς/εθνικές συστάσεις και νομοθετημάτων,  σχετικά με τις διαδικασίες και τους χώρους απασχόλησης,  – στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο Covid-19.

O κ. Παρασκευάς Κατσικερός, Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κατά την έναρξη των εργασιών, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και την εισηγήτρια της εκδήλωσης κα. Μαρία Ξενοδημητροπούλου, Προϊστάμενη του τμήματος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αρκαδίας-Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω Κορονοϊού και στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη διάρκεια της πανδημίας όπως: παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου προς την πολιτεία, καμπάνια ενημέρωσης στον κλάδο της εστίασης με τη Δωρεάν παροχή συμβουλών από ειδικούς συνεργάτες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα μέτρα προστασίας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη προωθητική καμπάνια για την στήριξη των αρκαδικών επιχειρήσεων και προϊόντων με την προώθηση αφισών σε όλη την Αρκαδία

Στη συνέχεια η κα. Μαρία Ξενοδημητροπούλου, παρουσίασε αναλυτικά τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά από όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή θωράκιση αλλά και η ανάλογη προστασία των καταναλωτών- επισκεπτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επισήμαναν τον διαρκή αγώνα νομιμότητας που δίνουν έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά έναν αγώνα  με ακόμη ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό της πανδημίας και ίσως το μεγαλύτερο καθώς αφορά στην υγεία όλων μας.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους ενώ παράλληλα την εκδήλωση την παρακολουθούσαν ζωντανά, πλήθος κόσμου, μέσω live streaming από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο facebook: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, (Σημαντικά νέα)  μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση της κυρίας Ξενοδημητροπούλου και να δείτε την μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση.