Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τις εξαγωγές

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 19:52

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών (4 ώρες/μέρα) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες», τα οποία διοργανώθηκαν από το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του  Enterprise Europe Network.

Την ευκαιρία να εντρυφήσουν στα μυστικά της επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας έδωσε ο εισηγητής των σεμιναρίων κ.  Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων στην Enterprise Greece, στους συμμετέχοντες (πάνω από 40 επιχειρήσεις) εξαγωγείς και εν δυνάμει εξαγωγείς.Η εισήγησή του χωρίστηκε σε δύο μέρη και έδωσε απαντήσεις και διευκρινήσεις σε θέματα όπως η δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, η δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος, πιστοποιήσεις – σήμανση προϊόντων, επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές, μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους, κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών, συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών, προετοιμασία b2b συναντήσεων, χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων κ.λ.π.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ευχαριστεί θερμά την Entrerprise Greece για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξή της στις δράσεις του Επιμελητηρίου και διαβεβαιώνει τους επαγγελματίες ότι θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αντίστοιχων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Όλοι οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες) για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις τους για τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Τα σεμινάρια γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του Enterprise Greece για το 2017.

Οργανισμός Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας (υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών.

Βασικό μέλημα του Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα εξωστρέφειας, είναι η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και το ξεπέρασμα της πολύχρονης κρίσης. O Οργανισμός μας στοχεύει στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της καινοτομίας και του ανθρώπινου δυναμικού, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.