Επιμελητήριο Αρκαδίας | Ζητά την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 11:27

Την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους οργανισμούς Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας…

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας απέστειλαν επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη Λίνα με αίτημα την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων για όλο το έτος, για όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις.Διαβάστε το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Αρκαδίας και στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που ήδη βάλλονται λόγω κλεισίματος της επιχείρησής τους, από την πανδημία του Κορονοϊού, σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου τόσο αυτών που ανέστειλαν αναγκαστικά τη δραστηριότητά τους όσο και αυτών που λειτουργούν αλλά εμμέσως πλήττονται.

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μία πρόταση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που άπτεται της αρμοδιότητάς σας και που προτείνουμε να εξετάσετε ως συμπληρωματικό μέτρο, στα ήδη ληφθέντα μέτρα της κυβέρνησης: την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων για όλο το έτος, για όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις.

Η ταχύτατη εξάπλωση του Κορονοϊού αναγκάζει όλους μας να αντιμετωπίσιμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το συμπεριλάβετε άμεσα στην επόμενη δέσμη μέτρων ή ως μεμονωμένο μέτρο για την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας που δεν λειτουργεί λόγω των επιβεβλημένων μέτρων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Για το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Ο πρόεδρος – Γιάννης Τρουπής