Επιμένει ο χειμώνας στην Αρκαδία! Δείτε πού θα χιονίσει…

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 12:41

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στην Αρκαδία αλλά και στην Τρίπολη καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από την Τετάρτη και έπειτα με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου πιο έντονη. Μαζί με το κρύο θα σημειωθούν και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Πιο αξιόλογες θα είναι οι χιονοπτώσεις στο ανατολικό βορειοανατολικό κομμάτι του νομού στα σύνορα με την Κορινθία (Αρτεμίσιο) και την Αργολίδα (ορεινή Κυνουρία – περιοχές γύρω από τον Πάρνωνα).

Στην Γορτυνία τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και μικρής διάρκειας ενώ ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί γρήγορα.Το κύριο χαρακτηριστικό της μεταβολής του καιρού θα είναι το κρύο, οι ενισχυμένοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι ενώ τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν θα είναι κατά κανόνα ασθενή.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 13/2/2019:

Ο καιρός θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί σχετικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι κάποια συννεφιά θα αρχίσει να πυκνώνει από την ορεινή Γορτυνία και από τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα του νομού και θα αρχίζουν να σημειώνονται νιφάδες-ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι αργά το απόγευμα, από εκεί και έπειτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στην Γορτυνία και ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.

Στον υπόλοιπο νομό Αρκαδίας από την Τρίπολη και ανατολικότερα μέχρι την Κυνουρία και τις περιοχές κοντά στο Αρτεμίσιο και στα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα του νομού ο καιρός θα αρχίσει να κλείνει από το μεσημέρι προς το απόγευμα όπου η συννεφιά θα πυκνώσει αρκετά και θα σημειωθούν νιφάδες η παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα που γρήγορα θα σταματήσουν πρόσκαιρα.

Τις βραδινές ώρες αναμένεται νέο κλείσιμο-πρόσκαιρη έξαρση του καιρού πρώτα από τα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα του νομού (Αρτεμίσιο – Κορινθία μέχρι την Κυνουρία) όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης οι οποίες θα επεκταθούν μέχρι και την Τρίπολη. Στην Γορτυνία ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός με ξαστεριά και λίγη συννεφιά που θα πυκνώνει κατά διαστήματα. Λίγο πιο αξιόλογες οι χιονοπτώσεις στις περιοχές γύρω από τον Πάρνωνα και το Αρτεμίσιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 2-4οC ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειώσει νέα πτώση για να φτάσει το βράδυ κοντά στο 0.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα που θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ.

Πέμπτη 14/2/2019:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με συννεφιά παροδικά αυξημένη, τσουχτερό κρύο ενώ πολύ νωρίς το πρωί θα εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις από την Τρίπολη και ανατολικότερα που γρήγορα προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα ανοίξει. Μέχρι το τέλος της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.

Ισχυρός Παγετός κατά την διάρκεια της νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή λόγω της ξαστεριάς και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από -1οC το πρωί και το μεσημέρι θα φτάσει τους 6-7οC. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.

Παρασκευή 15/2/2019:

Με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό θα ξεκινήσει η Παρασκευή. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει σταδιακά να συννεφιάζει σε όλο το νομό.

Νέα πιθανή αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο με νέο γύρο χιονοπτώσεων. Λεπτομέρειες σε νεότερο άρθρο αλλά και στα δελτία καιρού της Δημοτικής Ραδιοφωνίας 91,5.

Από την Κυριακή και έπειτα, καθώς και την νέα εβδομάδα ο καιρός βελτιώνεται-μαλακώνει για τα καλά με την επικράτηση νοτιάδων, αρκετό κρύο το πρωί με παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά το μεσημέρι με την βοήθεια της ηλιοφάνειας οι θερμοκρασίες θα καταφέρουν να φτάσουν ακόμα και τους 17-18οC.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης! Κλικ πάνω στην εικόνα

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5